Grootste wintersport evenement van ons land

Rotterdam kan komend weekend in één adem worden genoemd met Kitzbühel, Wengen en Les Deux Alpes. Want in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging brengen Rotterdam Durft en Rotterdam City of Sports zondag 7 oktober de wintersport naar Nederland: Nokia World Cup snowboard big air. De wedstrijd is op een 100 meter lange en 35 meter hoge schans op het Willemsplein nabij de Maas, met daarop een miljoen liter echte sneeuw. Die is vanuit SnowWorld Langraaf met 24 vrachtwagens vervoerd naar Rotterdam.

Atleten
Vanaf zondagochtend tien uur strijden de beste atleten van de wereld om een plek bij de laatste zestien. Onder hen de wereldkampioenen van 2005 (Antti Autti) en 2003 (Risto Mattila). Deze laatste rider schreef twee jaar geleden ook de eerste Rotterdam Big Air op zijn naam. Dit jaar staan er maar liefst 8 Nederlanders op de startlijst. De verwachting is dat minimaal twee van hen de finale gaan halen.

Muzikale steun
De riders en het publiek worden tijdens de wedstrijd muzikaal ondersteund door ID&T dj's. Maar er is meer. Op een ander deel van het terrein staat de Nokia stage. Op dit podium treden vanaf 13.15 uur een vijftal bands op. Onder hen de Haagse Band Splendid.

Funpark
Wie niet wil toekijken maar mee wilt doen, kan zich uitleven het snowboard funpark. Op het terrein staan verder acht meter hoge klimwanden, er is een skate ramp en een heus skate park. Daarnaast zijn er nog tal van activiteiten in de ‘Freezone', waaraan het publiek kan deelnemen.

Verrassingen
Organisator de Nederlandse Ski Vereniging heeft bij haar stand nog een aantal grote verassingen in petto. Het is onder meer mogelijk om daar een gratis World Cup laneyard te bemachtigen. Verder zijn er snowboards en reizen naar de week van de NK Snowboard 2007 in het Zwitserse Laax te winnen. Grafity artists maken er een impressie van de dag.

Internet:
- http://www.bigairrotterdam.nl
- http://bigair-rotterdam.hyves.nl

Bron: Tourpress.nl

Lees ook:Alle Clips van de Freeride World Tour 09: Stage 1 – Sochi
Lees ook:3 Swatch TTR Snowboard 6-star events afgeblazen!
Lees ook:Limburg bijt spits af met world cup snowboard
Lees ook:Gesmolten sneeuw vertraagt WB big air
Lees ook:Nederlandse kampioenschappen in aantocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.