In de schaduw van de Eiger (6): wederom de Schilthorn


Vandaag weer een mooie dag gehad hier in het Jungfrau skigebied. Hoewel de dag helder leek te beginnen, is het een groot deel van de dag bewolkt geweest. Maar toch mooi kunnen skiën, en twee keer bovenop de Schilthorn geweest.

In dit blog heb ik al veel over de Schilthorn geschreven, dus ik zal kort proberen te zijn.

Op weg naar de Schilthorn kwamen we weer langs de Lauberhorn, waar nu duidelijk merkbaar is dat de worldcup wedstrijd dichterbij komt. De piste lijkt bijna ‘af’ te zijn. De blauwe lijnen zijn er al op gespoten, er werd al getest met de tijdmeting, en alle vangnetten en dergelijke hangen ook op hun plek.

Ook de diverse bouwwerken langs de piste zijn steeds meer af – het stadion in Wengen, en verschillende feesttenten langs de piste.

Het blijft leuk aan dit skigebied dat je bijna overal waar je aan het skiën bent wel spoorrails tegenkomt.

En zelf hebben we dus ook weer de trein van Wengen naar Lauterbrunnen genomen. Al duurt dit best wel lang, toch is het relaxed zitten, omdat het uitzicht steeds zo mooi is. Raar ook om te beseffen dat er in Wengen geen auto’s komen, en dat dit enkelspoors spoorbaantje de enige levensader van het skidorp is.


Vanuit de trein Wengen – Lauterbrunnen

Aan de overkant van het dal zit je weer in een treintje, met mooie uitzichten.


En er was nog één treintje in het skigebied dat we nog niet hadden genomen, dus die hebben we vandaag maar even gedaan: die naar de Allmendhubel vanaf Wengen. Geen tandradbaan dit keer, maar een trein die met een kabel omhoog wordt gehesen.




Trein naar Allmendhubel

Ook was er nog één piste die we hier nog niet hadden genomen – een skiroute van Mürren naar Gimmelwald. Die was ook wel de moeite waard. Af en toe een simpel bospad, en af en toe een moeilijke buckelpiste. Maar al met al goed te doen omdat de sneeuw nog steeds een beetje poeder is.


Skiroute naar Gimmelwald

Leuk op de Schilthorn was onderstaand plaatje: een skileraar is de hele zwarte piste afgerutscht met een leerling, die het kennelijk een tikje te steil vond. Ik denk dat ze er ongeveer een half uur over hebben gedaan.

Mooi aan deze kant van het gebied is dat je, als je richting Jungfrau kijkt, de uitlopers van de gletscher, met van dat blauwige ijs, ziet.

Tot slot nog een plaatje van de terugreis: Wengen gezien vanaf de Männlichen. Gisteren hing hier nog een laag bewolking tussen, maar nu was het helder.

Het was weer een mooie dag, en morgen wordt waarschijnlijk nog beter, want er wordt verse sneeuw verwacht!

Lees ook:In de schaduw van de Eiger (4): de Schilthorn
Lees ook:Seizoen ook begonnen in Andorra!
Lees ook:In de schaduw van de Eiger (3): verse poeder
Lees ook:In de schaduw van de Eiger (5): wolken, zon, nevel en mist
Lees ook:Grindelwald, meer dan alleen skiën en snowboarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.