Val Thorens – what’s new?

Er is weer een boel veranderd in Val Thorens dit seizoen. Een nieuw, gratis beginnersgebied, een nieuwe stoeltjeslift, een hippe tent aan de piste, een nieuw logo. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Beginnersgebied
Dit seizoen is er goed aan de beginnende wintersporter gedacht in Val Thorens. Er is anderhalf miljoen geïnvesteerd om een beginnersgebied van 40 hectare te creëren – gratis toegankelijk. Er zijn vier nieuwe lopende banden neergezet, waarvan twee overdekt. En een beginnerspas voor de helft van de kosten van een gewone skipas. Als beginner betaal je dus niet teveel voor liften die je toch niet gebruikt.

Rosael stoeltjeslift
Er is een nieuwe zespersoons stoeltjeslift aan de kant van Orelle. Deze lift vervangt de oude stoeltjeslift – als ik me goed herinner voor twee of drie personen.

Uitzicht op Val Thorens vanaf de kant van Orelle

Mountainbiken in de sneeuw

Mocht je na een dag skiën nog energie over hebben, dan kan je nog op een mountainbike afdalen van 3000 meter (de voet van de Péclet gletscher), naar Val Thorens. 700 meter hoogteverschil, over een spekglad ‘fietspad’ van 6 kilometer. Een hele mooie ervaring, lijkt me. 40 euro voor een afdaling, inclusief huur van de mountainbike, instructie, en een glas vin chaud na afloop. Jammer van die instructie trouwens, volgens mij kan je hele leuke filmpjes maken als ze die instructie laten zitten…

Club Open Air

Voor een ontspannende pauze op de pistes van Val Thorens  is er de nieuwe ‘Club Open Air’, bestaande uit La Fruitière en La Folie Douce. Ze zitten in hetzelfde gebouw in Savoyaardse stijl, direct aan de piste.

La Fruitière heeft een chic gastronomisch karakter terwijl La Folie Douce dé trendy plaats bij uitstek is die aanspraak maakt op de titel van Club Open Air op 2400 meter hoogte. Je kan er tot half vier ‘s middags lunchen, met seizoensproducten afkomstig van kleine boeren uit de regio.

Op het terras van 700 m² met Philip Starck meubilair kan je een dansje wagen – ‘s middags zal er een DJ draaien of een bandje spelen.

Feesten in het chique La Folie Douce

Foto: Pixomar / FreeDigitalPhotos.net

Nieuw logo
Het nieuwe logo van ValTho staat rechtsboven dit stukje. Tsja. Ik zou er weinig over kunnen zeggen. Maar de VVV van Val Thorens heeft gelukkig een hoop fantasie. De wil om Val Thorens neer te zetten als één van de grote internationale skimerken, heeft de VVV ertoe gebracht om zijn visuele identiteit opnieuw gestalte te geven. Als drager van de positionering van het skigebied, beantwoordt het logo aan een groot aantal grafische en strategische criteria. Als uiting van vrijheid, er op uit trekken, en onthaasting, roept het logo het gevoel op van de hoogte en de dynamiek van het skigebied. Ja ja.

Nieuw waterreservoir
Tot slot heeft men een nieuw waterreservoir voor kunstsneeuw gebouwd, zodat de capaciteit voor wateropslag met de helft is vergroot. Hiermee hoopt men de opening van het skigebied in november veilig te stellen. Verder wil men met de kunstsneeuw het snowpark vroeger in het seizoen openen. Daarom zijn er daar ook vijf sneeuwkanonnen bijgeplaatst.

Kortom
Al met al een aantal goeie innovaties, zoals het hoort bij een top skigebied. Ben alleen wel erg benieuwd naar die lopende banden in het beginnersgedeelte – ze vervangen die twee slepertjes daar in het dorp. Hebben die wel voldoende capaciteit voor een fatsoenlijke doorstroom? Het grote voordeel is in elk geval wel dat de beginners er niet om de haverklap uit vallen…

Lees ook:Last minute naar Les Menuires 4 – pieken rond Val Thorens
Lees ook:Kaprun: jongetje van zes valt uit stoeltjeslift
Lees ook:Steilste piste van Duitsland in Winterberg
Lees ook:Stoeltjes en gondels in één lift in Tirol
Lees ook:Dutchweek Val Thorens, een begrip

5 reacties op “Val Thorens – what’s new?

  1. Bas

    Val Thorens blijft toch een unieke plek en de vernieuwingen lijken mij een slimme zet. Vooral een feesttent aan de piste is helemaal nieuw en dat mis je toch wel! Hoewel het uitgaan ‘s avonds wel weer erg goed is geregeld in Val Thorens.

    Vanaf volgende week zal het weer veranderen en komt er eindelijk weer verse sneeuw bij. Op http://www.clubvalthorens.nl vind je trouwen nog meer informatie over dit skigebied.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nink

    Ik ben net terug van een weekje Valtho. Ik moet zeggen; de ‘flying carpets’ (lopende banden) werken prima! je kunt m.i. nu juist sneller achter elkaar naar boven. Wij zaten in een hotel die hogerop in het dorp lag en hebben deze band daarom enkele keren gebruikt. Alle keren konden we in 1x doorlopen en de band opschuiven.
    Folie Douce is een supertent! Vrij prijzig (maar dat is het overal in Valtho) maar er hangt een heerlijk sfeertje. De tent sluit nog voor donker, zodat iedereen (aangeschoten) nog in schemer naar beneden kan skiën.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jon Ragetli

      Mooi dat de flying carpets goed werken! Lopen zeker beter door dan een sleeplift daar of niet? En La Folie Douce klinkt ook goed. Jammer genoeg dit jaar geen ValTho voor mij…

        /   Beantwoorden  / 
  3. tom

    Ik lees veel over die nieuwe Club Open Air, La Fruitière en La Folie Douce. Kan iemand me ook zeggen welke lift ofzo je daarvoor moet nemen? Ik vertrek namelijk vrijdag naar Valtho.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nink

      Ik heb de ski-kaart van Valtho er op nog eens op nageslagen, en ik weet voor 99% zeker dat het de lift ‘plein sud’ is die je moet nemen. Je komt dan ten westen van Valtho uit, en zo’n 50 meter boven folie douce. 3 vallees 1 kan ook, maar dan moet je nog een heel klein stukje klimmen. Volg de beat in dat geval. ;)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.