Alternatief voor zomerskiën: Trikke!

Tja, wat moet je als skiër nou in de zomer – als het in de alpenlanden bijna 40 graden is, de indoor skibanen te ver weg zijn, je houdt van buiten zijn, je lekker je lijf fit wilt houden maar echt maling hebt aan hardlopen of fietsen?

Er zijn vast veel alternatieven, maar zelf heb ik een nieuwe passie gevonden: de Trikke!

Ik had de winterse versie (de Trikke Skki, dus met ski's) al eerder ontdekt en op dit blog over geschreven (zie oa hier en hier), maar de 'wheeled' Trikke is zelfs verslavend…

De Trikke (spreek uit 'traik') is een '3-point cambering vehicle' (kortweg 3cv) en de beweging kun je nog het best uit leggen als een combinatie van carven, steppen en skaten. Zie hier voor een video:

De eerste paar minuten is het even wennen want je moet de 'val-bocht' beweging doorkrijgen. Maar op een gegeven moment zit je er in en dan is het een kwestie van eindeloos carven door de straten.

Daar ligt ook meteen de link met het skiën – de carve-beweging voelt behoorlijk hetzelfde als op de piste, echt een lekkere soepele, doorgaande beweging!

Het lekkerst is het om op een beetje brede en rustige asfaltpaden te Trikken – vergelijkbaar met wat je nodig hebt voor een skate-tochtje. Het Vondelpark in Amsterdam en diverse wijken in Bussum zijn al ten prooi gevallen aan mijn (en onze – want vriendlief Arnold gaat ook graag mee) Trikke-ontdekkings-tochten.

De Trikke is ooit een echt 'wannahaves' gadget geweest en als zodanig verkocht, nu wordt het meer gezien als een lekkere vorm van buiten-fitness.

En dat is niet zo raar als je bedenkt dat je behoorlijk wat caloriën verbrandt (je kunt 1000 kCal/ uur halen), maar je niet zo snel uitgeput raakt als bij hardlopen, het weinig blessuregevoelig is, je toch je been-buik-bil-arm-borst-spieren traint en je gewoon lekker buiten bent. Qua snelheid zit je ergens tussen hardlopen en fietsen in.

Hardlopen heb ik nooit echt heb kunnen volhouden – ik was eigenlijk op zoek naar een sport die ik flexibel, dus zonder aan vaste tijden gebonden te zijn zou kunnen oppikken. Ik haat binnen-fitness, ik zit tenslotte al de hele dag binnen op kantoor en ik ben niet zo van de 'martelwerktuigen'. Ik was in het begin benieuwd óf en hóe ik dit Trikken zou volhouden, maar ik word alleen maar fanatieker. Van 1x per week ging het al gauw naar 2x en nu zelfs 3x.

Overigens moet je niet bang zijn voor een beetje aandacht – nog maar weinig mensen hebben een Trikke gezien dus veel 'turning heads' en (overigens alleen maar positieve) opmerkingen.

De Trikke die ik heb (de T8 convertible) is de meest gangbare Trikke en is in de webshop van Trikke te koop voor EUR 319,-. Klinkt duur, maar je hebt er verder geen abo's op sportclubs en andere attributen meer voor nodig…  Bovendien kun je met de hele familie op pad: kids hebben het zo door en voor hen zijn er speciale kinder-trikkes (voor EUR 159,-).

Bovendien kun je via mij 10% korting krijgen (heb ik dan ook weer weten te regelen): vul op http://store.trikke-europe.com het affiliate number TEU010 in als coupon bij de checkout.

En als je verder nog vragen hebt over de Trikke: stuur even een mailtje aan [email protected]

Lees ook:Nieuwe sensatie: Trikke Skki!
Lees ook:Zondag 25 februari: Trikke Skki testen in Landgraaf
Lees ook:Heerlijk dagje Landgraaf
Lees ook:Nieuw in de sneeuw: Trikke Skki versus Switchboard
Lees ook:Geen Trikke Skki vandaag in Landgraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.