Wintersport 2007-2008: de gidsen zijn uit!

De zomervakantie is bijna afgelopen; het weer staat op 'herfst', in de alpen is het alweer gaan sneeuwen en het is druk op het wintersportblog. Tijd om alvast een beetje te gaan nadenken over de wintersportvakantie. Goed nieuws: de meeste gidsen zijn alweer uit.

Wij hebben een kleine inventarisatie gemaakt van de gidsen en websites – om een beetje in de stemming te komen, en wellicht alvast te boeken (vroegboekkorting)!

Vrij Uit: heeft een uitgebreid aanbod wintersportvakanties in negen landen (incl. Finland!), alle prijsklassen. Deze winter ook grote en luxe chalets, en veel meer accomodatie in Oostenrijk.

Frankrijk.nl, van het FrankrijkHuis: heeft een selectie 'bijzondere vakantieadressen', op basis van de kritische vraag 'zouden wij hier ook willen verbljven? Met vrienden, familie of met zijn tweetjes?'. Accomodatie ziet er schitterend uit, eventueel inclusief catering, boodschappenservice en 'Residence Care' – wel in het hogere segment.

Landal: heeft zijn eerste park geopend in Zwitserland. 'Er is veel vraag van jonge gezinnen met kinderen die hun eerste kennismaking met de wintersport bij het vertrouwde Landal willen doorbrengen', aldus de commercieel directeur. Tot 20% vroegboekkorting.

Club Med: bekend van de luxere all-inclusive vakanties heeft een aantal clubdorpen gerenoveerd, speciale kindertarieven (t/m 23 md gratis) en vroegboekkorting (EUR 100 of 200).

Snowjoy: organiseert reizen voor groepen, scholieren, studenten en verenigingen die een lage prijs maar hoge kwaliteit zoeken. Ze bieden hun reizen aan inclusief bus, accomodatie, skipas, materiaal, skilessen en verzekering. Opgezet door een paar skileraren die voor zichzelf zijn begonnen – en dus ook zelf de skilessen verzorgen.

En dan heb je nog de 'usual suspects' van de goedkopere wintersportvakanties: Jiba, CamelotSunweb, Bizztravel, Husk en Sportiek (denk: met z'n zessen in een sardinenblikje-met-bedbank, maar wel dicht bij de piste en veel lol). De meesten hebben nu (9 aug) de wintersportsite nog niet klaar, maar zal medio augustus volgen.

PV (Pierre & Vacances): bekend van de massale flats in de Franse Alpen, heeft vanalles wat; 20% vroegboekkorting.

En er is natuurlijk nog veel meer… struin lekker het internet af; beste tips graag hieronder in de reacties; of via een mail naar [email protected].

En voor wie het liefst met de benen op de bank gekruld lekker door de gidsen wil bladeren: even langs het reisbureau, pot thee of glas wijn erbij – en de voorpret kan beginnen!

Lees ook:Wintersportboekingen: een gemengd beeld
Lees ook:Landal Skilife heeft een goed seizoen!
Lees ook:Twee nieuwe Landal Skilife parken in Oostenrijk!
Lees ook:Meer keuze voor wintersport bij Peter Langhout
Lees ook:Skifreshtracks: eindelijk een wintersportvakantie op maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.