Snowsports Academy: passie voor wintersport

Kort geleden heb ik éen van de initiatiefnemers van Snowsports Academy ontmoet: Alan Luybe. Hij en zijn team delen een grote passie: de wintersport in Nederland op een hoger niveau brengen; zowel in de recreatiesport (oa met opleiden van skileraren) als op topsportniveau.

En dat spreekt ons natuurlijk bijzonder aan. Een impressie!

Team
De Snowsports Academy bestaat uit Alan Luybe en Edwin Abels, alsmede en Bart Krijnen en Niels in 't Veen. Allen delen ze een droom: wintersport als breedtesport én als topsport verder ontwikkelen.

Opleiding skileraar
Een van de belangrijkste pijlers is het opleiden van skileraren. Dit gaat in verschillende stappen; van NSL via Anwärter naar Landes. Dit gaat volgens het Oostenrijkse systeem – een stappenplan (een module per seizoen/cursus) dat een stuk makkelijker te volgen is voor de gemiddelde Nederlander dan bijvoorbeeld het Franse systeem, waar je de gehele opleiding in éen keer moet volgen.

Het team van de Volkskrant was kortgeleden bij een training en heeft daar een leuke video-impressie van gemaakt:

De ski- en snowboardleraren die hier opgeleid worden onderscheiden zich door hun plezier en relaxedheid. Uiteindelijk gaat het er om dat de klanten (die meestal voor een weekje vakantie naar de sneeuw komen) vooral lol hebben in het skiën en het geen afmattende ervaring is! 


Topsport: racing
Voor de echte talenten die, als ze goed begeleid worden, wellicht de Internationale (sub)top kunnen bereiken, is er ook 'Racing': een speciale afdeling van de Snowsports Academy die zich toelegt op het opleiden van wedstrijdskiërs. De trainingen zijn altijd 's ochtends vroeg in Snowworld Zoetermeer en Landgraaf – dus als je de toekomstige helden aan het werk wilt zien moet je vroeg op!

Freeride
En dan heb je nog de 'cool dude' afdeling: Freeride. Voor off-piste freaks die meer willen dan achter een skileraar aan bochtjes draaien worden Peak Performance Freeride trips georganiseerd naar poedersneeuw-mekka's, zelfs naar Chili!

Club Snowworld
En voor de mensen die het gevoel hebben dat ze er een beetje 'tussenin hangen' (zeg maar: aardig wat jaartjes ski-ervaring, maar geen wedstrijdskiër maar wel de klasjes ontgroeid) is er, in samenwerking met Snowworld, Club Snowworld: een vaste trainingsgroep van behoorlijk niveau die wekelijks aan de techniek schaaft. Ik ga binnenkort eens een kijkje nemen en zal natuurlijk hier verslag doen!

Al met al was ik behoorlijk onder de indruk van wat Alan en zijn companen hebben neergezet: een hoogwaardig wintersport-bedrijf met een prachtig doel: meer en beter wintersporten in Nederland! We zullen ze blijven volgen dit jaar, dus hou dit blog in de gaten!

Als je meer wilt weten over bijvoorbeeld de opleidingen:
http://www.snowsportsacademy.nl

Lees ook:Jong wedstrijd-talent: Valentijn van der Avoort
Lees ook:Spectaculaire Winteropening in SnowWorld
Lees ook:Wekelijkse ski-training voor gevorderden
Lees ook:Los in Laax 7: freestyle paradijs
Lees ook:Gezellige seizoensopening in Snowworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.