Eindelijk goede ski chalets gevonden

Elk jaar weer ben ik op zoek naar een mooi chalet voor een groep veeleisende wintersporters – in een flink skigebied, dicht bij de piste, fijne kamers met liefst een open haard.

Ik ski al jaren met een groep die in, of vlak na, mijn studententijd is ontstaan – en inmiddels zijn wij wel het niveau 'sardinenblik' (lees: de krappe franse chalets met bedbank en stapelbed voor de deur van het toilet) ontgroeid. En we blijken lang niet de enigen te zijn: ik krijg steeds vaker de vraag of ik voor andere soortgelijke groepen iets weet.

Maar toch blijkt het gewoonweg moeilijk te zijn om aan onze hoge eisen te voldoen. Ik had de hoop al bijna opgegeven tot ik twee organisaties tegenkwam die mij helemaal blij maakten: Wens Chalets en de accomodatie van Het Frankrijkhuis.

Wens chalets bestaat al heel lang, maar heeft kennelijk altijd vaste schare bezoekers aangesproken, tot ze kort geleden hebben besloten dat het zonde was om hun chalets zo verborgen te houden.

Ze hebben nu 30 prachtige chalets in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk én Italië. Stuk voor stuk zeer charmant ingericht, wel even wat anders dan de 'rechttoe rechtaan' inrichting bij veel chalets die onder een grote keten vallen. De meeste chalets liggen bij de piste, of hebben een skibus-service.

Elk chalet heeft een eigen team dat alles voor je verzorgt: van ontbijt, schoonmaken, boodschappen en diner, je skipas regelt en je bijstaat mocht je nog iets nodig hebben.

Van de prijzen werd ik ook erg blij: zelfs in het hoogseizoen betaal je maar rond de EUR 500,- pp voor een hele week accomodatie plus de maaltijden plus alle dranken (incl. bier & wijn)!! Allen de skipas en transport komt hier nog bij.

Ik ga in ieder geval kijken of wij hier terecht kunnen. Het schijnt dat ze al heel snel volgeboekt zijn, maar wie weet kunnen we nog wat vinden!
www.wenschalets.nl

 

 

Een andere ontdekking is het Frankrijk Huis, ofwel www.frankrijk.nl. Deze organisatie is opgericht door mensen die bij elke accomodatie denken 'zouden wij hier zelf willen verblijven?'. Resulterend in een prachtig aanbod aan luxe catered chalets, charmante chalets en appartementensfeer- en stijlvolle hotels. Ook bieden ze accomodatie voor een kort verblijf. De prijzen liggen een stuk hoger, maar je krijgt er wel heel veel voor terug!

http://www.frankrijk.nl/wintersport/

Een andere aanrader, mocht je in een 'groot chalet' willen zitten (oftewel: niet helemaal alleen met je eigen groepje) is Club Med – uitstekende accomodatie dicht bij de piste, erg goede maaltijden. Hier is alles inclusief, dus accomodatie plus maaltijden plus skipas plus activiteiten (incl. skiles) als je dat wilt. 

Lees ook:Overzicht sites leuke ski chalets
Lees ook:Les Menuires goes deluxe
Lees ook:Skifreshtracks: eindelijk een wintersportvakantie op maat
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif
Lees ook:Doe ‘ns gek: wintersport in Iran

6 reacties op “Eindelijk goede ski chalets gevonden

 1. Karina

  jezus, blif je bezig met de reklame

    /   Beantwoorden  / 
 2. Claire

  Karina, heel eerlijk: wat zou je dan willen? Is er wintersport mogelijk zonder merken te noemen? Ik deel graag mijn ervaringen met anderen – ook als het gaat om het vinden van goede accomodatie voor deze winter.
  We zoeken natuurlijk een balans, maar er is nou eenmaal veel te vertellen over alle organisaties die met wintersport bezig zijn.

  Graag je inhoudelijke commentaar, of tips voor verbetering!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans

  Euh, Claire, zou het niet handiger zijn om deze links te publiceren *nadat* we zelf geboekt hebben? :-)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Claire

  Hihi… een optie is al genomen, maar moet het nog even voorleggen aan de groep. Dus: wat vind je van Chalet d’Hericule in Tignes?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Elvire

  Het gaat om de manier waarop. Dit is zo overduidelijk reclame, heeft niets met namen noemen te maken. Het is net een folder, niet persoonlijke ervaring.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jem Gordon

  Sneeuwchalets biedt onafhankelijke, door de eigenaar zelf gerunde ski chalets en appartementen te huur in Frankrijk, Oostenrijk, Italië & Zwitserland. Ga op zoek naar luxe catered chalets, vakantiehuizen of appartementen, neem contact op met de eigenaar & boek direct.

  http://www.sneeuwchalets.com

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.