Maf van de bergen

Sommige mensen zijn zo verknocht aan het berglandschap dat ze er alles voor over hebben om één te worden met de natuur. Zoals deze Duitser…

 

 

Elk jaar trekt Andre Hergemöller uit Mettingen voor een paar weken naar het Nationalpark Hohe Tauern met o.a. Oostenrijks hoogste piek, de Grossglockner (3798m). Zo ook dit jaar tussen 26 augustus en 16 september om even helemaal tot rust te komen. De eerste dagen was het in het Mölltal waar hij verbleef lekker warm en kon hij een aantal mooie bergwandelingen maken.

Tot 3 september, toen de al dagen vantevoren aangekondigde 'wettersturz' zich ook in het Mölltal aandiende: zware sneeuwval tot 1000m hoogte met stormachtige winden. Dit bleek ook voor de inwoners van het Mölltal een bijzondere gebeurtenis, gezien het korte tijdsbestek waarin hogerop plaatselijk ruim een meter sneeuw viel. Andre werd 's ochtends op 5 september zo wakker.

De gemiddelde wintersportfanaat vindt dit natuurlijk een geweldig kado, al dacht Andre daar toch anders over. Hij had zich er namelijk op verheugd om tijdens zijn vakantie bovenop de top van een berg te overnachten, niet in een gezellige berghut maar met de slaapzak. Op de top van de 2458m hoge Gartlkopf!

Maf zul je zeggen, maar op 9 september was de sneeuw zover gesmolten dat zijn droom in vervulling ging: samen met zijn vader trok hij tevoet naar de Gartlkopf om te genieten van pure eenzaamheid onder een eindeloze sterrenhemel met alleen het kruis aan zijn zijde. En dat bij temperaturen beneden het vriespunt. 
 

 

 

 

 

 

Wij zijn natuurlijk benieuwd wat voor plannen hij 's winters heeft. Overnachten in een stoeltjeslift? Het hele verslag (in het Duits) vind je hier.

Lees ook:De nieuwe Monte Rosa hut: ecologisch kristal of duur misbaksel?
Lees ook:Kom jij in mijn Iglo?
Lees ook:Snowboard Cup 2007: de aftrap van het snowboard seizoen
Lees ook:5 redenen waarom er in Holland GEEN berg van 1.200 meter moet komen
Lees ook:Terugblik op wintersportseizoen: september 2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.