Flühr onderneemt nieuwe recordpoging

Na het bereiken van het hoogste punt van het sporthotel Snowworld brachten we nog een bezoek aan de skipiste zelf.

Daar was Christian Flühr op dat moment al 52 uur non-stop aan het skiën! Tijd voor een interview.

 

 

Zeven wereldrecords heeft de Duitser Christian Flühr sinds 1999 op zijn naam staan. Allemaal duurskirecords maar tot nu toe alleen in de buitenlucht. Zijn huidige wereldrecord dateert van februari 2007 en staat op 242 uur en 42 minuten. Dat is meer dan 10 dagen non-stop skiën!

Morgen (zaterdag 6 oktober) sneuvelt er voor het eerst ook een indoorrecord. Zijn doel is meer dan 100 uur te skiën in de hal van Snowworld Landgraaf.

Een paar cijfers:
- in gemiddeld 32 sec. skiet hij naar beneden;

- hij kan 5 minuten rust per uur opsparen, na twee uur mag hij dus 10 minuten pauze nemen;

- 's nachts laat men de stoeltjeslift langzamer draaien zodat hij na 15 minuten bovenkomt. Voldoende om een heerlijk dutje te doen in een continue diepvries van -5 á -6C.

Voor zijn huldiging wordt zaterdag een Beiers Oktoberfest georganiseerd waar bezoekers zich kunnen vermaken en hem in zijn laatste uurtjes kunnen aanmoedigen. De laatste 25 uur zal meermalig Nederlands slalomkampioene Esmee van Vugt hem trouwens vergezellen. Zij gaat tegelijkertijd namelijk een nieuw dameswereldrecord vestigen. Tijdens ons bezoek arriveerde zij net, hier op de foto met Andre Pelzer (teamlid van Christian Flühr).

Onverwachts kregen we de gelegenheid een kort interview te doen met Flühr tijdens zijn recordpoging. De eerste vraag was hoe het met de benen stond.

Alsof het niet genoeg is vindt er zaterdag een derde wereldrecordpoging plaats. Met een meer dan 130m lange ski proberen 120 skileraren gezamenlijk te skiën. Wil je erbij zijn zaterdag? Voor €10 heb je toegang tot het feest en gratis pistetoegang.

Tot slot zagen we de Italiaanse skiploeg aan het werk waaronder de Italiaan Giorgio Rocca! Een deel van de ploeg is hier te zien bij deze bult sneeuw…

 

 

 

 

 

De bult maakt deel uit van een grote vracht kunstsneeuw. Vanuit Landgraaf wordt dit weekend één miljoen liter sneeuw geleverd aan de Worldcup snowboard big air in Rotterdam. Met 24 vrachtwagens wordt de sneeuw naar Rotterdam vervoerd om een schans van 100 meter lang en 35 meter hoog van sneeuw te voorzien.

Meer informatie over de recordpogingen en de big air vind je op de site van de Nederlandse Ski Vereniging.

Lees ook:Marathonskier Christian Fluhr gaat het weer proberen, nu 11 dagen non-stop
Lees ook:Poging wereldduurrecord skien
Lees ook:Hij komt, hij komt! Sinterklaas in SnowWorld!
Lees ook:Gesmolten sneeuw vertraagt WB big air
Lees ook:Kort verslag bezoek Snowworld

6 reacties op “Flühr onderneemt nieuwe recordpoging

  1. Claire

    Roel, wat een TOP verslag! Geniaal dat je een interview met die Christian hebt kunnen doen!! Moet een leuke dag zijn geweest ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Saskia

    He wat leuk zeg! En wat een bikkel die kerel zeg!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bien

    Esmee van Vught nieuwe wereld record? Nou toch gefeliciteerd, maar vorig jaar bestond skibaan de Schans in uden 25 jaar en door 25uur te skien kon je een prijs winnen..ik heb hem als enige meisje helemaal uitgeskied! De andere over gebleven waren jongens..het was zwaar, maar leuk om te doen. http://www.deschans.nl/marathon_winnaars.html Maar toch gefeliciteerd!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Claire

    Beste Bien,
    Wat geweldig dat jij ook 25 uur hebt geskied! Het probleem met officieel erkende wereldrecords is dat er allerlei officials bij aanwezig meoten zijn om deze in de boeken te kunnen schrijven. Waarschijnlijk was dat destijds bij jullie niet het geval – of toch wel?

    Jij in ieder geval ook gefeliciteerd. Had je spierpijn na afloop; heb je dagen moeten bijslapen of viel het allemaal wel mee?

    Groet!
    Claire

      /   Beantwoorden  / 
  5. Bien

    Hey Claire,

    Nee, eerst zouden die er wel zijn, maar is niet doorgegaan! Maar veel spierpijn wel ja..ook al ski ik veel..spierpijn zat..thuis meteen me bed in en volgende dag vrij van school! Ma wij hebben in uden sleeplift en dat was erger als t skien zelf..skien ging nog super ma die lift alles deed pijn, dat was echt .t zwaarst! Ma ik zou zo weer mee doen!

    Groet Bien..

      /   Beantwoorden  / 
  6. Claire

    Ha, wat grappig zeg! Kan me wel voorstellen. Ik heb ooit een marathon dansen gedaan, ‘slechts’ 12 uur achter elkaar. En daar had ik toch behoorlijk zere voeten van…
    Wel jammer inderdaad dat er geen officials bij waren. Maargoed, het staat in ieder geval hier genoteerd! En de volgende keer dat je zoiets doet: laat het ons even weten dan wordt er in ieder geval hier verslag van gedaan ;-)

    Groet!
    Claire

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.