Poging wereldduurrecord skien

Vanaf 19 november doet Christian Fluhr alweer voor de negende maal een aanval op het wereldduurrecord skien. Gedurende 264 (zo'n 11 dagen!) uur zal hij de pistes van Obergurgl-Hochgurgl onveilig maken, zonder te stoppen, dag en nacht. Zijn laatste succesvolle poging deed hij onlangs in SnowWorld Landgraaf, Roel berichtte daar onlangs nog over.

Na 7 outdoor- en 1 succesvolle indoor-wereldrecord was Christian Flühr op zoek naar een geschikte partner voor de beslissende paukslag in zijn lange carrière als professional. Het idee „The Golden Eleven", dus 11 dagen permanent skiën , was snel geboren na zijn fantastische rit van 242 uur en 42 minuten in Januari 2007. Voor dit record aan de grens van het mensenmogelijke moeten alle randvoorwaarden voor 100 procent passen. Flühr moet topfit aan zijn nieuwe record kunnen starten. Het team dat hem begeleid moet perfect functioneren. Maar bovenal moet het skigebied een dergelijke prestatie mogelijk kunnen maken. Liften die 24 uur lang moeten lopen, personeel dat hiervoor geleverd moet worden, een goede infrastructuur en voldoende sneeuwzekerheid zijn hiervoor onmisbaar. De Regio Obergurgl/Hochgurgl in het Ötztal bleek na enkele gesprekken de ideale partner voor een dergelijk evenement. De wereldrecordhouder vat samen: „Ik kan me geen gebied voorstellen dat beter zou passen. Sneeuwzekerheid, een perfect skigebied en een geweldige verlichte piste voor de nachten!"

Naast de belastbaarheid van het skigebied in het achterste gedeelte van het Ötztal zal ook Christian zijn belastbaarheid moeten bewijzen. Dit zal zelfs plaatsvinden onder het toeziende oog van de wetenschap. Prof. Dr. Dr. Burtscher en zijn team van de Universiteit Innsbruck, hebben Christian reeds enkele weken geleden gevraagd deel te nemen aan een Prestatiediagnostiek. Hierbij werd Christian het Sherpa-gen toegewezen. In continue verbinding door een GPS-verlinkt Polar-polsfrequentie-horloge worden alle bewegingen van de extreem-sporter opgeslagen en door een analyse op afstand alsook door persoonlijke contactmomenten geïnterpreteerd. Voor de wetenschappers is hierbij met name van belang te onderzoeken wat eigenlijk onmogelijk lijkt. 11 dagen en nachten op ski's staan, terwijl basale levensbehoeftes allemaal in relatief korte tijd (tijdens liftritten) bevredigd moeten worden. Christian eet in de skilift, verzorgd zijn lichaamshygiëne, en zal 's nachts ook in de lift slapen. Helaas is de nachtrust na enkele minuten steeds weer voorbij doordat een ski-begeleider Christian weer wakker zal maken. Het doel is immers een record te vestigen voor de eeuwigheid.

Door de contacten die tijdens zijn record in Snowworld Landgraaf opgesteld zijn met het Oostenrijks Nationaal skiteam, de Italiaanse nationale skiheld Giorgio Rocca en zijn collega's uit het team kan hij in ieder geval rekenen op de steun van zijn sport-collega's.

Bekijk hier de trailer

Lees ook:Flühr onderneemt nieuwe recordpoging
Lees ook:Record aantal unieke bezoekers!
Lees ook:Olympisch skigebied ter veiling tijdens Spelen
Lees ook:Cool Runnings: het Jamaica Ski Team
Lees ook:Marathonskier Christian Fluhr gaat het weer proberen, nu 11 dagen non-stop

2 reacties op “Poging wereldduurrecord skien

  1. M arijn

    Wow.. 11 dagen! Kan hij erna gelijk met winterslaap… :P
    Btw, in het skigebied waar wij meestal heenga heb je ook het ‘nachtskilaufen’, dat is skiën van 19:00 tot 22:00. Heb ik 1 keer gedaan maar ik vind het vervelend skiën met dat kunstlicht en het is nog duur ook.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Claire

    He, dat is grappig. Ik vind nachtskiën echt helemaal geweldig. Heb ooit een keertje met zware sneeuwval ‘s nachts geskied – de dikke vlokken in het oranje licht maakten het net een sprookjeswereld!

    Maar ook als het niet sneeuwt vind ik het magisch. En het is lekker rustig op de piste :-)

    In Les Crosets/ Champery (Portes du Soleil) is het nachtskien (2x/week) gewoon inbegrepen in de skipas, dus geen extra kosten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.