Nieuwe indoorskibaan in Ermelo

Er wordt nog volop gebouwd, maar nu al zijn de contouren zichtbaar van Delphindoorski, het bedrijf van Cas van Veggel en Inez Verkerk uit Harderwijk, dat is gevestigd in een grote hal aan de Kerkdennen in Ermelo.

Er kan binnenkort niet alleen indoor worden geskied en gesnowboard op
twee rolbandhellingen van 5 bij 9 meter. Ook is er een klimwand van 6,5
meter, een trampoline en een vaste helling die wordt bekleed met
plastic gras en van waaraf kan worden gesleed.
"Maar hij is ook heel geschikt voor beginnende snowboarders", zegt Van Veggel, die in 1980 voor het eerst met wintersport ging en zo gegrepen werd dat hij in 1997 de skilerarenopleiding van de Nederlandse Ski Vereniging ging volgen. Ook zijn partner Inez stak hij aan. Inez, die vorig jaar de skilerarenopleiding volgde, had al gauw in de gaten dat Cas wat zou moeten doen met zijn passie voor wintersport. Dat leidde ertoe dat hij in 2003 de gemeente Harderwijk benaderde met de vraag of ergens een hal beschikbaar was voor indoorskieën.

Zelf had hij enkele locaties op het oog, maar van de gemeente kreeg Van Veggel te horen dat een skihal alleen zou passen in De Sypel. Omdat de plannen om zwembad en fitnesscentrum uit te bouwen tot een brede sportboulevard maar duurden en duurden, besloot Van Veggel eens te informeren bij buurgemeente Ermelo. Zijn vraag of ze daar nog een hal over hadden, had meteen succes. Een ambtenaar wees hem op een 'kale' hal aan de Kerkdennen van nog maar twee jaar oud. Bestemmingsplantechnisch waren er geen problemen, zodat in de nazomer meteen kon worden begonnen met de inrichting ervan.

Het meest in het oog springen de beide rolbandhellingen. Omdat ze in hoogte en qua snelheid verstelbaar zijn, zijn ze geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Per baan kunnen drie skieërs of boarders van links naar rechts aan het werk, terwijl de band onder hen doorrolt. Cas: "Maar altijd onder begeleiding. De begeleider kan in een mum van tijd de band uitzetten als iemand valt of moe wordt".

Inez: "Je kunt je hier niet alleen voorbereiden op de wintersport, maar ook komen om een uurtje intensief te sporten, want van het indoorskiën krijgt je een conditie als die van een paard".

Delphindoorski richt zich niet alleen op sportieve mensen, maar mikt, vooral voor de vaste helling en de trampoline, ook op kinderfeestjes en probeert daarnaast in samenwerking met een evenementenbureau bedrijfsuitjes naar de Kerkdennen te krijgen. Cas: "We zitten aan de rand van het dorp. Daarom kunnen we een koppeling maken met allerlei buitenactiviteiten, zoals mountainbiken, gps- tochten en steppen. Maar ook nordic walking of een gewone wandeling zijn mogelijk".

Bron: De Stentor 


 

Lees ook:Eerste lawineslachtoffer in Oostenrijk te betreuren
Lees ook:FIS Slalom in Moscow
Lees ook:Eindelijk nieuwe lift in Alpincenter Bottrop!
Lees ook:Grootste wintersport evenement van ons land
Lees ook:Sölden investeert miljoenen in sneeuw-installaties

Eén reactie op “Nieuwe indoorskibaan in Ermelo

  1. Stella Casander

    Wat geweldig, dat er nu ook een indoor-rolskibaan is in Ermelo. Voorheen moesten we naar Dronten of Amersfoort, maar dit is natuurlijk super!!
    Ben heel benieuwd en kom binnenkort zeker kijken!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.