Alpenweerpraat: steeds meer zon

Alleen in Oostenrijk komen nog uitgestrekte wolkenvelden voor met plaatselijk nog wat sneeuw, vooral in het oosten en noorden. Verder komt op steeds meer plaatsen de zon erdoor. Dit weertype zet zich de komende dagen langzaam door in het gehele Alpengebied.

 

Morgen is voorlopig de laatste grijze dag voor het oosten van Oostenrijk. Dit hangt samen met een bel erg koude lucht die vanuit het oosten binnentrekt. Nog één keer komt wat verse sneeuw naar beneden, maar daarna breidt een hogedrukgebied zijn invloed definitief richting Alpengebied uit. Bovendien wordt langzaam drogere lucht aangevoerd.

Zwitserland en vooral Frankrijk profiteren nu al van vrijwel onafgebroken zonneschijn. Met een noordoostenwind liggen zij in de schaduw van de Oostenrijkse Alpen waardoor de lucht al stukken droger is. Alleen Zwitserland kampt in sommige laaggelegen dalen nog met restbewolking die langzaam verdwijnt.

De komende dagen prijkt een krachtig hogedrukgebied op de weerkaart met de kern boven Denemarken, waardoor het in een groot deel van Europa erg rustig maar fris is. Aan de zuidflank stroomt morgen erg koude lucht naar de Alpen met temperaturen op 2000m die dalen naar -10 tot -13 graden.

Begin volgende week lijkt het hogedrukgebied zich iets meer noordwest-zuidoost te gaan oriënteren boven Europa. Hierdoor wordt vanuit het zuidoosten langzaam minder koude lucht aangevoerd, maar ik geloof niet dat dit tot grootschalige dooi gaat leiden. Het wordt alleen wat aangenamer tijdens het skiën. De zon blijft onverminderd schijnen, het belooft dus een prachtige week te worden!

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op onze SMS-dienst!

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: in het westen zonnig maar fris
Lees ook:Alpenweerpraat: aanhoudend zonnig
Lees ook:Alpenweerpraat: vanuit het westen meer zon
Lees ook:Alpenweerpraat: belangrijke weersomslag
Lees ook:Alpenweerpraat: veel sneeuw, langzaam kouder

8 reacties op “Alpenweerpraat: steeds meer zon

  1. Saskia

    Dit mooi weer in Frankrijk komt eigenlijk drie weken te vroeg ;-) Het is wel echt ideaal weer zeg: veel sneeuw en veel zon. Wat wil een mens nog meer? (behalve daar zijn natuurlijk)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vandev

    Oh oh oh wat een mooi weerpraatje… Mag morgen weer naar Val Thorens. Een paar maanden geleden gegokt op sneeuw en lekker weer… ga normaal nooit zo vroeg in seizoen, wat een geluk!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Claire

    Inderdaad, wat een gelukt. Maar je zult het wel verdiend hebben! :-)
    Veel plezier!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Maxime

    Goed weekend gekozen om skikaarten te halen 4 dagen zon en sneeuw heerlijk :-) . Zal wel mooie foto’s maken :-)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Saskia

    Mazzelaars zijn jullie. Wellicht kunnen jullie (Maxime en Vandev) een leuk verslag schrijven voor de reisverslagenwedstrijd op wintersport.blog! Ik ben in elk geval retenieuwsgierig!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Oja

    Van mij mocht ook alles een dikke week later komen… ;)

    Ach wat klaag ik eigelijk, sneeuw zal toch wel goed zijn en er ligt genoeg.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Kyra

    Heerlijk, eindelijk geen kwakkelwinter!!! Nog twee weken en dan ga ik ook. Er kan nooit genoeg sneeuw liggen in een wintersportgebied toch?

      /   Beantwoorden  / 
  8. Joost

    Hmm…

    Ziet er inderdaad goed uit voor de komende week. Zijn er al betrouwbare voorspellingen voor de kerst? Ben namelijk gebonden aan die periode, de eerste week van de kerstvakantie…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.