Alpenweerpraat: aanhoudend zonnig

Het zonnige weer weet van geen wijken en dat lokt ook dagjesmensen massaal naar de skigebieden. De atmosfeer zit de komende dagen compleet op slot, daardoor hebben Atlantische storingen voorlopig geen kans het Europese vasteland te bereiken. Het rustige weer wordt veroorzaakt door een omvangrijk en standvastig hogedrukgebied.

Het wordt langzaam wel weer iets koeler dan is in ieder geval goed voor de sneeuwkwaliteit op de pistes. De afgelopen dagen lag de nulgradengrens in Frankrijk soms op 3200m, extreem hoog dus. Vanaf morgen lekt vanuit het oosten weer wat koelere lucht binnen waardoor de nulgradengrens in het hele Alpengebied tussen 1400 en 2000m komt te liggen. Het blijft daarbij zonnig.

Het einde van het zonnige weer is nog niet in zicht. Weliswaar brokkelt het hogedrukgebied aan het eind van de week wat af maar het behoudt voorlopig zijn invloed over de Alpen. In het weekend is er een kleine kans dat koude lucht die Oost-Europa binnenvalt ook de Alpen weet te bereiken. Daar doelt onderstaand ensemble van het GFS-model op, maar het is nog te vroeg om daar al serieus rekening mee te houden.


GFS-ensemble voor München: de verwachte temperaturen op +/- 1500m ten opzichte van normaal (rode lijn).

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst! Heb je daarnaast vragen of suggesties, mail me dan.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: toenemende kans op (wat) neerslag
Lees ook:Alpenweerpraat: zacht, maar verandering op komst?
Lees ook:Alpenweerpraat: zonnig weekend, sneeuwkansen voor Oostenrijk
Lees ook:Alpenweerpraat: afwisselend sneeuw en warmte
Lees ook:Alpenweerpraat: Alpen ontkomen aan vrieskou

4 reacties op “Alpenweerpraat: aanhoudend zonnig

  1. Diederik

    Dank roel voor je dagelijkse weerpraat.
    Ik vertrek a.s zaterdag naar Crans-Montana in Zwitserland. Hoop op een mooie ski week, maar dan moet het niet al te warm worden. Hoe ziet het er uit denk je?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    Hoi Diederik,
    Dankje. Vergeleken met nu koelt het iets af begin volgende week, maar het blijft aan de zachte kant. Een fijne zonnige vakantie gewenst.

    groet,
    Roel

      /   Beantwoorden  / 
  3. Johan

    Roel bedankt voor je dagelijks weerpraatje. Maar zucht, zat ik nu maar in de Alpen ipv 2 weken geleden…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Saskia

    Zoals het er naar uitziet hebben we volgens mij in iedergeval de eerste paar dagen van onze week mooi weer. Da’s in iedergeval meegenomen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.