Alpenweerpraat: toenemende kans op (wat) neerslag

Er hangt verandering in de lucht maar het oogt nog allemaal erg fragiel. Een hogedrukgebied dat ons al bijna twee weken van prachtig weer voorziet neemt vanaf woensdag langzaam in betekenis af. Daardoor neemt de kans op bewolking en wat neerslag toe. Het is echter niet zeker of hiermee definitief een einde komt aan het zonnige weer.

Tot en met dinsdag is het overal nog puur zonnig, de vorstgrens zwabbert tussen 1500 en 2500m. Deze ligt het hoogste in de Franse Alpen.

Woensdag verliest het hogedrukgebied langzaam zijn invloed. Op dat moment draait de wind naar het zuidwesten waarmee vooral in Frankrijk en Zwitserland duidelijk vochtigere lucht binnenstroomt. Het is daar niet meer zo zonnig en er kan zelfs wat regen vallen, boven 1700m als sneeuw.

De dagen daarna neemt de onzekerheid toe. De Alpen verkeren in een soort niemandsland met wat meer bewolking, kans op wat lichte regen/sneeuw maar er is ook ruimte voor de zon. Het is nog maar de vraag of storingen daarna definitief het heft in handen kunnen nemen. De hogedruk geeft zich niet zomaar gewonnen en herpakt zich richting het weekend mogelijk zelfs weer. 

Duidelijk is in ieder geval dat het voorlopig aan de zachte kant blijft. Er komt (tijdelijk) wat meer bewolking maar grote neerslaghoeveelheden blijven nog uit. Of het wisselvallige weer daarna doorzet, of dat het zonnige weer terugkeert moet de komende dagen gaan blijken.

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst! Heb je daarnaast vragen of suggesties, mailen kan ook.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: zonnig weer op komst
Lees ook:Alpenweerpraat: warm weekend na de sneeuw
Lees ook:Alpenweerpraat: volgende week veel sneeuw!
Lees ook:Alpenweerpraat: tijdelijk meer zon
Lees ook:Alpenweerpraat: steeds zachter

2 reacties op “Alpenweerpraat: toenemende kans op (wat) neerslag

  1. Joep

    Mooi plaatje van Savognin deze keer! Nog een maandje, dan ben ik daar… Hopelijk ziet het er dan nog steeds zo wit (of witter) uit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    Joep ik hoop met je mee, de sneeuw heeft zich hier goed gehouden ondanks de zon. Ik kom er binnenkort langs op weg naar St. Moritz.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.