Alpenweerpraat: warm weekend na de sneeuw

Sinds zondag is aan de noordkant van de Oostenrijkse Alpen op veel plaatsen een halve meter sneeuw gevallen, plaatselijk zelfs een meter en het sneeuwt nog steeds zoals hier in het Kleinwalsertal. Wel neemt de intensiteit af en stijgt de sneeuwgrens vanmiddag naar zo'n 1000m.

 

In Zwitserland waar tot een halve meter is gevallen is het vrijwel droog geworden (uitgezonderd het oosten), net als in Frankrijk en Italië waar de zon al af en toe schijnt.

Morgen is het wat zachter en er valt af en toe wat sneeuw, eerst vooral in Frankrijk, daarna ook elders. De nulgradengrens stijgt naar zo'n 1500m. In het weekend draait de stroming naar zuidwest, daarmee wordt warmere en ook wat drogere lucht aangevoerd. Zaterdag(middag) en vooral zondag worden prachtig zonnige dagen. Onder invloed van een krachtige voorjaarszon schiet de kwik de hoogte in, 20 graden moet dan in sommige dalen haalbaar zijn. De nulgradengrens ligt rond 2500-3000m.


De temperatuur komende zondag op zo'n 1500m hoogte (klik voor vergroting)

Volgende week neemt de onzekerheid toe. Maandag komt een storing dichterbij, afhankelijk van het tijdstip dat deze passeert zou het maandag in Oostenrijk nog even warm kunnen worden. In Frankrijk en Zwitserland neemt de bewolking al snel toe waarna het begint te regenen. Het koelt weer iets af waardoor de regen vanaf zo'n 1300m in sneeuw overgaat. Of de winter zich daarna gewonnen geeft is nog steeds niet helemaal zeker, zo koud als deze week wordt het hoogstwaarschijnlijk echter niet meer.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: afloop met een sisser?
Lees ook:Alpenweerpraat: zeer zacht weekend
Lees ook:Alpenweerpraat: na sneeuw komt zon
Lees ook:Alpenweerpraat: zonnig weekend, sneeuwkansen voor Oostenrijk
Lees ook:Alpenweerpraat: warm weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.