Alpenweerpraat: warm weekend

We gaan een zeer zacht weekend tegemoet. De temperaturen lopen zaterdag en zondag flink op bij een stralend blauwe hemel. Lenteweer dus, maar houdt dit aan of gaat het daarna dan toch veranderen?

 

 

Vanuit het westen neemt de bewolking vandaag toe. In Frankrijk is het al grotendeels bewolkt maar Oostenrijk kan nog lang profiteren van de zon. Frankrijk en het westen van Zwitserland krijgen ook te maken met wat regen en boven zo'n 1700m sneeuw. De luchtdruk blijft hoog waardoor de hoeveelheden zeer beperkt blijven.

Morgen ziet ook Oostenrijk een vlok sneeuw boven 1500m maar daar blijft het bij. In de loop van vrijdag klaart het overal weer op wat de inleiding is van een stralend zonnig weekend. Een hogedrukgebied, ook op grote hoogte gevuld met warme lucht, verplaatst zich naar de Alpen. De nulgradengrens stijgt zondag naar 3000-3500m. Dat geeft in de dalen temperaturen van zo'n 15 tot plaatselijk tegen de 20 graden. Dus zoals Claire al schreef, dames kunnen zich 'in de bikini hijsen'.

Volgende week blijft het nog aan de zachte kant al wordt het niet meer zo extreem warm als komend weekend. Toch lijkt er wel iets te gaan veranderen. Zoals het er nu naar uitziet neemt de invloed van hogedruk komende week langzaam af. Er komt meer bewolking en vooral in Frankrijk kan maandag al neerslag gaan vallen. Omdat er nog zachte lucht wordt aangevoerd geeft dit pas boven 2000m sneeuw. Of dit de aanzet is voor een werkelijke weersomslag met ook wat kouder weer is afwachten, maar de mogelijkheden zijn er.


Hogedruk lijkt zich in de loop van volgende week eindelijk terug te trekken van de Alpen.

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst! Heb je daarnaast vragen of suggesties, mailen kan ook.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Veel sneeuw vanaf 2500m
Lees ook:Alpenweerpraat: langdurig zonnig weer
Lees ook:Alpenweerpraat: sneeuw voor de noordalpen
Lees ook:Alpenweerpraat: onstuimig weekend
Lees ook:Alpenweerpraat: sneeuwrijk maar vrij zacht

2 reacties op “Alpenweerpraat: warm weekend

  1. Allie

    Nou, ik ben benieuwd morgen. Ik ga 1 maart erheen, dus dat wordt in spanning afwachten morgen of je al wat meer weet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Talitha

    ik ben nog steeds de sneeuwdans aan het doen, misschien helpt het toch? Wij gaan ook 1 maart!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.