Alpenweerpraat: sneeuw voor de noordalpen

Morgen valt er aan de noordkant weer sneeuw. Er valt zo'n 20-40cm sneeuw. Aanvankelijk ligt de sneeuwgrens rond 1400m maar in de loop van de dag daalt deze zeker in Oostenrijk tot in de dalen.

De sneeuw hangt samen met een actieve storing die de wind tijdelijk in de noordwesthoek brengt. In de loop van de dag zorgt het koufront voor een flinke daling van de temperatuur. Blijft het vandaag op 3000m hoogte nog boven nul, morgen daalt de temperatuur daar naar -10C.

Woensdag en donderdag zijn prachtig zonnige dagen. Het hogedrukgebied boven de Azoren breidt zich dan opnieuw over Midden-Europa uit waardoor de temperaturen stijgen en de zon het voor het zeggen krijgt. Het zachtst wordt het in Frankrijk en Zwitserland waar de nulgradengrens donderdag tot boven 2500m stijgt. In Oostenrijk blijft het koeler.

Vrijdag valt er opnieuw sneeuw langs de noordkant, hoeveel is nog onzeker omdat het Azorenhoog zich versterkt en richting Frankrijk trekt. Dit onderdrukt de neerslag mogelijk en dan met name in de Franse Alpen. Wordt vervolgd. De dagen daarna blijft de luchtdruk hoog boven Frankrijk. Dat betekent vooral in het westelijk Alpengebied zon. Langs de oostflank stroomt later koudere lucht naar Oost-Europa maar deze kan de Alpen waarschijnlijk niet bereiken. Wel valt er in Oostenrijk af en toe wat lichte regen of sneeuw.

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst!

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: vanuit het westen opklarend, in het weekend sneeuw
Lees ook:Alpenweerpraat: langdurig zonnig weer
Lees ook:Alpenweerpraat: eerst in Oostenrijk wat sneeuw
Lees ook:Alpenweerpraat: gevaarlijk weer in Oostenrijk
Lees ook:Alpenweerpraat: vandaag en morgen sneeuw, het weekend onzeker

Eén reactie op “Alpenweerpraat: sneeuw voor de noordalpen

  1. Ellen

    Laat maar komen. Beter wat dan niks. Wat wegdooit komt er wel steeds weer bij.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.