Alpenweerpraat: gevaarlijk weer in Oostenrijk

Vannacht zijn in Oostenrijk windsnelheden tot 190km/uur gemeten, en het hoogtepunt moet nog komen (vanmiddag). Dit levert onvermijdelijk problemen op in het verkeer en met ontwortelde bomen, maar ook veel liften zullen buiten bedrijf gesteld moeten worden. Dit webcambeeld van de Planneralm (Steiermark) vanochtend spreekt voor zich…

Met de stormwinden valt de nodige sneeuw. Vanaf Salzburg naar het oosten valt boven 1000m plaatselijk 20-30cm, plaatselijk ook meer. Vanmiddag kan het ook tijdelijk even sneeuwen in Noord-Tirol maar de hoeveelheden hier blijven beperkt. Verder naar het westen in Vorarlberg blijft het droog en in Zwitserland en Frankrijk komt zelfs geregeld de zon tevoorschijn, vooral in het zuiden.

Vannacht neemt de storm in Oostenrijk langzaam af en begint het vanuit het westen op te klaren. Morgen heeft alleen het oosten van Oostenrijk nog bewolking met wat sneeuw, verder is het zonnig en wordt het vanuit het westen opnieuw erg zacht. De nulgradengrens stijgt in het westelijk en zuidelijk Alpengebied tot boven 3000m. Dit weertype zet zich daarna door. Dinsdag en woensdag wordt het ook in Oostenrijk zonnig met een nulgradengrens rond 2500m.

Donderdag nadert vanuit het westen vochtige lucht de Alpen. Dit is de inleiding van wisselvallig weer met van tijd tot tijd sneeuw en veel wind. Donderdag begint het vanuit Frankrijk te regenen die later overgaat in sneeuw. De dagen daarna breidt de wisselvalligheid zich uit over de rest van de Alpen.

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst!

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: zacht, maar verandering op komst?
Lees ook:Alpenweerpraat: onstuimig en vrij zacht
Lees ook:Alpenweerpraat: overgang naar zonnig weer
Lees ook:Alpenweerpraat: extreem zacht weekend
Lees ook:Alpenweerpraat: overgang naar sterk wisselvallig weer

3 reacties op “Alpenweerpraat: gevaarlijk weer in Oostenrijk

  1. Friso

    Is het ook al bekend of dat ‘vochtige’ weer zich gaat doorzetten in de eerste week van februari? Verse sneeuw is fijn, maar die moet niet vallen tijdens het skiën ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    Lastig te zeggen. Er bestaat nog wat teveel onzekerheid op die termijn. Overigens ben ik het met je eens maar je hebt het nu eenmaal nooit voor het kiezen, of je moet erg flexibel zijn. Dat maakt het analyseren van de weerkaarten wel weer des te interessant.

      /   Beantwoorden  / 
  3. jeffrey

    Hoi Roel,
    Gisteren vertelde je dat het vanaf donderdag gaat veranderen en dat het dan ook kouder gaat worden. Nu lees ik alleen dat het vanaf donderdag wisselvalliger wordt. Wat betekent dit voor de sneeuwhoogte? Komt die dan nog wel tot in de dalen of profiteren alleen de hoge plaatsen?? Mvg Jeffrey

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.