Alpenweerpraat: overgang naar zonnig weer

Vanaf donderdag is het gedaan met de storingen. Vanaf dan breidt een standvastig hogedrukgebied zich uit over een groot deel van Europa. Daardoor schijnt de zon van 's ochtends tot 's avonds aan een stuk door. Wel wordt het opnieuw een stuk zachter wat de sneeuwcondities in de lagergelegen gebieden geen goed zal doen.

In het oosten van Oostenrijk waar nog wat restbewolking hangt van de storing van gisteren klaart het vandaag langzaam op. In de andere gebieden schijnt de zon maar vanuit het noordwesten neemt de hoge bewolking alweer toe. Storingen die boven Duitsland de nodige regen brengen schampen namelijk de noordalpen. Later vandaag kan ook hier wat regen gaan vallen, boven 1500m als sneeuw.

Morgen is het in Zwitserland en Oostenrijk een grijze 'smerige' dag. Van tijd tot tijd vallen er regenbuien, boven 1200m met sneeuw vermengd maar pas boven zo'n 1600m blijft de sneeuw liggen. Het is voorlopig wel de laatste dag dat we met regen of sneeuw te maken hebben.

Donderdag heeft Oostenrijk nog een vlok sneeuw maar vanuit het westen breiden opklaringen zich rap over het hele Alpengebied uit. Daarna blijft het meerdere dagen aan stuk zonnig weer. De temperaturen blijven hoog met een nulgradengrens iets boven 2000m, alleen in Oostenrijk blijft het iets koeler. Het ziet ernaar uit dat het zonnige zachte weer zeker tot begin volgende week aanhoudt.

Gisteren viel vooral in de Franse en Italiaanse nog veel sneeuw. Tot in de laaggelegen Noorditaliaanse Po-vlakte is het wit geworden. Daar de komende week in combinatie met veel zon dus prachtige wintersportcondities!

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst!

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: langdurig zonnig weer
Lees ook:Alpenweerpraat: lente van korte duur
Lees ook:Alpenweerpraat: wisselvallig maar zacht
Lees ook:Alpenweerpraat: sterk wisselvallig en vrij zacht
Lees ook:Alpenweerpraat: zonnig weer op komst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.