Alpenweerpraat: wisselvallig maar zacht

Het blijft wachten op winterweer. Zijn we verlost van het standvastige hogedrukgebied zodat storingen eindelijk de Alpen kunnen bereiken, nu is het de zachte lucht die zich moeilijk laat verdringen. Want sneeuw gaat er wel vallen deze week, maar voorlopig alleen op grotere hoogte.

En daar zijn de gebieden beneden 1500m natuurlijk niet mee geholpen, juist daar kan men intussen wel een pak sneeuw gebruiken. Niet alleen in de dalen ligt weinig sneeuw maar ook de zuidhellingen zijn tot op grote hoogte alweer sneeuwvrij. Medio vorige week maakte Jeroen Bezema deze foto vanuit Königsleiten, met zicht op het Pinzgaudal. Het grootste warmte moest toen nog komen.

Het hoogtepunt werd gisteren bereikt: Kufstein en Salzburg meldden 20 graden. Innsbruck 21 graden en de topper was het Zwitserse Chur met 23 graden! Vandaag plaatselijk nog een twintiger in het oosten van Oostenrijk, elders drijft langzaam meer bewolking over wordt het iets minder warm dan gisteren. In Frankrijk kan zelfs een vlok sneeuw vallen.

Woensdag krijgen we te maken met een front dat op veel plaatsen regen gaat brengen. De sneeuwgrens daalt in de loop van de dag van 2000 naar zo'n 1500m. Donderdag is het op veel plaatsen zonnig en vrij zacht. Vanaf vrijdag neemt de bewolking weer toe op andering van een actieve storing. Dan waarschijnlijk flink wat regen en vanaf 1500-2000m sneeuw. Het is wachten op een verdere daling van de temperatuur.

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst! Heb je daarnaast vragen of suggesties, mailen kan ook.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: overgang naar zonnig weer
Lees ook:Alpenweerpraat: opnieuw sneeuw voor de zuidalpen
Lees ook:Alpenweerpraat: sterk wisselvallig en vrij zacht
Lees ook:Alpenweerpraat: onstuimig weekend
Lees ook:Alpenweerpraat: veel sneeuw maar vandaag zacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.