Alpenweerpraat: onstuimig weekend

Komend weekend gaan de laatste remmen los. Na een langdurige periode met een wat gezapig weertype komt er flink wat dynamiek aan. Er passeert een stormdepressie die langs de noord- en westkant van de Alpen sneeuw van betekenis geeft boven 1500m.

Tot die tijd is het nog zacht en vooral vandaag rustig. De zon komt op veel plaatsen tevoorschijn en de temperaturen stijgen weer met gemak richting de 15 graden. Ook gisteren werd het nog erg zacht met in Innsbruck 18 graden.

Vanuit het westen neemt de bewolking langzaam toe. Vannacht geeft dit in Frankrijk, Zwitserland en later Oostenrijk regen. De sneeuwgrens daalt geleidelijk van zo'n 2000m naar 1400m. Morgen wordt het droog en is het een stuk koeler dan de afgelopen dagen. De nulgradengrens bevindt zich rond 1700m.

Zoals gezegd vanaf vrijdag drukken actieve depressies hun stempel op het weer in de Alpen. Er valt veelvuldig sneeuw boven 1500m en eindelijk ook in Oostenrijk. Mogelijk dat het begin volgende week zelfs flink kouder wordt met tot in de dalen sneeuw. Het zou de aanzet kunnen betekenen voor prachtige maartmaand, waarmee het seizoen een mooie afsluiting kan krijgen. Sneeuw is hoe dan ook gewenst!

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst! Heb je daarnaast vragen of suggesties, mailen kan ook.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: warm weekend
Lees ook:Alpenweerpraat: weersomslag maar nog zacht
Lees ook:Alpenweerpraat: eerst nog zacht
Lees ook:Alpenweerpraat: wisselvallig, tijdelijk kouder
Lees ook:Alpenweerpraat: volgende week weer sneeuw

6 reacties op “Alpenweerpraat: onstuimig weekend

  1. Alice

    Yep dat zou toch te gek zijn voor woorden yep yep ga lekker 15 maart nog een week naar St. Jean ‘d Arves. Je maakt me blij Roel met zulke berichten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. michel

    Roel, als ik het zo lees dan komt het toch nog goed in Konigsleiten (1600m). Wij gaan vrijdag en begon toch al een beetje angstig te worden…denk je dat er veel gaat vallen ?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Roel

    @Alice, ik heb er zelf ook belang bij he :-) Volgende week zit ik in Zwitserland.

    @Michel: morgen nog niet zoveel, zaterdag wel: 20-30cm of zelfs meer boven 2000m. Let wel, de laaggelegen gebieden krijgen eerst vooral regen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. michel

    Dus we krijgen in het dorp gewoon regen van ‘t weekend ? Of ook daar sneeuw ?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Roel

    Eerst regen, daarna sneeuw verwacht ik.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Tom

    YESSSSSSS!!!! Laat het maar flink sneeuwen volgende week. Dan mag het vanaf de 8e het weer worden dat het vorig jaar ook in die periode was. =D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.