Alpenweerpraat: weersomslag maar nog zacht

In Frankrijk en het westen van Zwitserland is het op dit moment vrij zonnig, maar elders is het bewolkt en in Oostenrijk valt zelfs wat regen. In combinatie met een hoge luchtvochtigheid wordt de sneeuw wat papperig wat het geen ideaal skiweer maakt. Het is erg zacht, de nulgradengrens stijgt vanmiddag naar zo'n 2500m.

Morgen klaart het vanuit het westen geleidelijk op maar vooral Oostenrijk kan nog last hebben van bewolking. Met de opklaringen stroomt nog zachtere lucht de Franse Alpen binnen, zondag heeft het hele Alpengebied met deze lucht te maken. De zon schijnt uitbundig en de temperaturen lopen in de dalen op naar 15-18 graden. Ook op 2000m is het nog zo'n 10 graden, dus dit soort beelden zul je veel tegenkomen!


Bakken in de zon: afgelopen zondag ter hoogte van Innsbruck (foto Felix Welzenbach)

Volgende week neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe. Dat wil overigens niet zeggen dat het ineens over is met de zon. Die zal zich geregeld laten zien maar van tijd tot tijd zullen ook storingen tot de Alpen doordringen. Dit geeft in eerste instantie vooral in de westelijke helft van de Alpen af en toe sneeuw. Omdat het nog zacht blijft ligt de sneeuwgrens tussen 1500 en 1800m. In de lagergelegen gebieden zal het dus voornamelijk om regen gaan.

Pas in de tweede helft van volgende week kan koelere lucht de Alpen bereiken, en worden de storingen mogelijk actiever. Dan nemen ook elders de sneeuwkansen toe.

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst! Heb je daarnaast vragen of suggesties, mailen kan ook.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: zacht en wisselvallig
Lees ook:Alpenweerpraat: opnieuw kouder
Lees ook:Alpenweerpraat: onstuimig weekend
Lees ook:Alpenweerpraat: wisselvallig maar zacht
Lees ook:Alpenweerpraat: veel sneeuw maar vandaag zacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.