Alpenweerpraat: opnieuw kouder

Het is warm vandaag. Om 10.00 uur was de temperatuur in Altdorf al opgelopen tot 15,8 graden. Dankzij een zuidelijke aanvoer wordt de 20 graden in dit föhngevoelige plaatsje waarschijnlijk met gemak gehaald. Ook elders aan de noordkant van de Alpen is het zacht met temperaturen tussen 15 en 21 graden.

Vanavond neemt in het westen de bewolking toe met vannacht vooral in Frankrijk en het westen van Zwitserland en Italië sneeuw. De sneeuwgrens ligt rond 1800m. Morgen neemt ook elders de kans op (wat) sneeuw toe maar zoek het hoog genoeg op! Door de zachte lucht zal het beneden zo'n 2000m vooral om regen gaan. Hieronder de verwachte sneeuwval tot dindag.

Dinsdag belooft een heel aardige dag te worden. Dan blijft het meestentijds droog en de zon schijnt regelmatig. In de zachte lucht lopen de temperaturen in de dalen op tot zo'n 15 graden. Woensdag neemt de bewolking toe, aan de oostflank van een opbouwend hogedrukgebied bij de Britse Eilanden ontwikkelt zich een nieuwe glijbaan voor storingen uit Noord-Europa.

Omdat de glijbaan waarschijnlijk wat oostelijker ligt dan vorige week heeft Oostenrijk de beste papieren voor een nieuwe portie sneeuw. Er zijn echter nog een paar dagen te gaan en een kleine verschuiving van de systemen kan het in Zwitserland en Frankrijk net zo goed laten sneeuwen. De temperatuur gaat weer in dalende lijn, vanaf donderdag ligt de nulgradengrens op zo'n 1000-1500m.

Inmiddels zijn de Paasvakanties voorbij en de meeste mensen kijken alweer reikhalzend uit naar de lente. Dat wil zeggen dat ik morgen mijn laatste (reguliere) weerpraat hou van het winterseizoen 2007-2008. Dat wil niet zeggen dat ik er helemaal mee ophou, wanneer er de komende tijd wat te melden is op weergebied zal ik dat zeker niet nalaten. Morgen geef ik in ieder geval een terugblik op de afgelopen winter 2007-2008 en werp voor de laatste keer een blik op de weerkaarten voor de komende week.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: sneeuw in Oostenrijk
Lees ook:Alpenweerpraat: weersomslag maar nog zacht
Lees ook:Alpenweerpraat: maandag en dinsdag veel sneeuw
Lees ook:Alpenweerpraat: warm weekend
Lees ook:Alpenweerpraat: warm weekend na de sneeuw

4 reacties op “Alpenweerpraat: opnieuw kouder

  1. apresski.biz

    Laatste reguliere weerpraat van het seizoen?
    Dat kun je niet menen! Er gaan nog veel mensen skiën hoor, kijk maar eens hoe druk het is bij de seizoens-afsluitingen eind april / begin mei…

    Mocht je echt stoppen: thanks voor alle betrouwbare berichten van de afgelopen maanden!

    Gr.
    Edwin

      /   Beantwoorden  / 
  2. Oja

    Jammer dat je ‘nu alweer’ stopt. Maar bedankt weer voor deze winter. ;) Hopelijk tot volgend seizoen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. jeffrey

    Roel,

    Jammer dat dit alweer één van je laatste berichten zal zijn. Ik heb er in ieder geval veel aan gehad en je Alpenweerpraat met veel interesse en plezier gelezen.
    Ik had een hele goede wintersport-week (halverwege februari) met heel veel zon en goede sneeuw! Ik zie nu al weer uit naar volgend jaar en ik hoop dat jou Alpenweerpraatjes dan weer te lezen zullen zijn. Roel bedankt!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Alice

    Jammer dat je alpenweerpraatjes voor dit seizoen afgelopen zijn. Ik heb er erg van genoten, en las je berichten elke dag trouw. Voor ons zit de wintersport er voor deze winter ook op helaas. maar we kunnen terug kijken op 2 heerlijke weken. 1e week in st Jean ‘d Arves 19 t/m 26 jan. zon zon en nog eens zon en ook nog perfecte sneeuw. 2e keer van 15 maart t/m 22 maart even eens st. Jean ‘d Arves alle soorten weer gehad van verse poeder tot mist en zon. maar wederom niks te klagen. Roel bedankt dat je ons zo fijn op de hoogte hebt gehouden wat betreft de weersverwachting. en hopelijk tot volgend seizoen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.