Alpenweerpraat: genieten

Het was een prachtige dag gisteren en er gaan er nog vele volgen! Er was nauwelijks een wolkje aan de lucht en op veel plaatsen was het wit dankzij de sneeuw van de afgelopen dagen. Hier komt de komende dagen wel verandering in want door dooi zullen de dalen steeds groener worden.

Dankzij het heldere weer hebben ook weersatellieten een onbelemmerd zicht op de Alpen. Deze foto (klik voor vergroting) is gisterochtend gemaakt en laat o.a. het Meer van Geneve zien en het Rhonedal (midden) in Zwitserland.

Je ziet de laaggelegen dalen prachtig afsteken tegen de besneeuwde bergwereld. De komende dagen blijft het zonnig en kunnen dit soort plaatjes dus vaker gemaakt worden. Wel zul je steeds meer dalen groen zien worden, daar laat ik volgende week een paar voorbeelden van zien vanuit de satelliet.

Zeker tot donderdag blijft het zonnig in het hele Alpengebied. De nulgradengrens ligt in Oostenrijk iets lager dan elders, deze varieert van 1800m tot zo'n 2500m in het westen.

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst! Heb je daarnaast vragen of suggesties, mail me dan.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: genieten!
Lees ook:Alpenweerpraat: langzaam zachter
Lees ook:Buientrein botst tegen de Alpen
Lees ook:Alpenweerpraat: bijna overal wat verse sneeuw, Noordkant flinke dump
Lees ook:Alpenweerpraat: veel zon en koud

2 reacties op “Alpenweerpraat: genieten

  1. Sanne Sneeds

    Kunnen jullie de McDonalds reklame op een andere plaats zetten. Ik krijg deze nu recht over de artikelen in beeld. Dat is niet prettig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Oja

    Roel waar tover jij eigelijk die satelietbeeldne vandaan? Dan kan ik namelijk ook zelf kijken als er geen van in je weerpraatje staat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.