Alpenweerpraat: weinig verandering

Er lijkt een een indrukwekkende zonovergoten periode te zijn aangebroken. Tot op de lange termijn is er geen zicht op grote veranderingen. Naast veel zon is het ook vrij zacht, vooral in het westen.

 

Een uitgestrekt hogedrukgebied ligt momenteel met de kern boven de Oekraïne en schuifelt de komende dagen heen en weer over Europa. Het weigert echter een positie in te nemen die gunstig is voor verse sneeuw. De komende dagen staan dan ook in het teken van veel zon, nauwelijks tot geen bewolking en aangename temperaturen. In de dalen komt het kwik ruim boven nul, op de pistes schommelt de nulgradengrens tussen 1500 en 2500m.

De komende pakweg 7 dagen dus geen verse sneeuw maar vooral bruine gezichten. Nu en dan toveren modelberekeningen andere scenario's tevoorschijn maar de huidige drukverdeling is erg standvastig. Ook de kou waar GFS gisteren nog op zinspeelde lijkt grotendeels aan de Alpen voorbij te gaan (wel volop kou in Oost-Europa!). Aan het eind van de week wordt het mogelijk zelfs weer zachter doordat het hogedrukgebied wegzakt richting Balkan. Daarmee komt de weg vrij voor een zuidelijke luchtaanvoer.

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst! Heb je daarnaast vragen of suggesties, mail me dan.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: zacht, maar verandering op komst?
Lees ook:Alpenweerpraat: steeds meer zon
Lees ook:Alpenweerpraat: weinig verandering, veel zon
Lees ook:Alpenweerpraat: veel zon en koud
Lees ook:Alpenweerpraat: Alpen ontkomen aan vrieskou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.