Salomon ontwikkelt de skischoen verder en verder

Gisteren was ik even bij zowel Atomic als Salomon om de testboards terug te brengen. Bij Atomic kon ik dan eindelijk de revolutionaire dubbeldeksski met eigen ogen aanschouwen. Hoewel het nog echte test modellen waren vond ik het er nu al bijzonder gaaf uitzien. Ze vertelden me dat het uiteindelijke model alleen maar nog mooier wordt. Je zou er bijna weer door gaan skien… Daarna even bij Salomon langs waar mij vol trots maar liefst twee nieuwe skischoen vindingen voor het seizoen 2008/2009 werden getoond. En dat zag er ook echt erg gaaf uit allemaal!

Wist je trouwens dat Salomon de eerste fabrikant was die de softshell skischoen introduceerde? Maar Salomon is niet stil blijven zitten en ontwikkelt steeds maar verder waarvan twee innovaties in het komende seizoen op de markt komen.  

De eerste noemen ze de "Custom Shell". Wat het is? Nou, ken je het gevoel misschien wel dat je eigenlijk het idee hebt dat je skischoenen wel goed zitten, maar net niet ideaal. bijv. net je kleine teen die niet lekker zit. Zou het dan niet heerlijk zijn als er een schoen is met een dusdanig vervormde buitenschoen (schaal) die precies naar jouw voeten gaat staan? De perfecte pasvorm dus? Voila, dat is de Custom Shell van Salomon.

Bij dit concept wordt niet de binnenschoen, maar juist de buitenschoen maar liefst 10 minuten verwarmd in een speciale oven of in kokend water. Het materiaal wordt aan weerszijden zacht waardoor de buitenschoen zich kan verbreden van 98 naar 105 mm. Door er vervolgens met je voet in te gaan (met binnenschoen natuurlijk) vormt de schoen zich volledig naar je voorvoet. Gaaf he? Salomon gaat dit concept toepassen op de "Falcon" en de "Instinct".

 

Daarnaast toonde Salomon mij de andere innovatie die ze: "Biovent" hebben genoemd. Je kent 't vast wel: na het skien hang je je schoenen op het verwarmde schoenenrek in de skikelder van het hotel. 's Ochtends trek je ze weer aan en zodra je buiten in de sneeuw komt verdampt het warme vocht  van het schoenenrek uit je schoenen. Dat vocht, tezamen met ander vocht, ook wel zweet genaamd, condenseert en blijft vervolgens in je binnen- of buitenschoen "hangen". Niet echt hygienisch en bevorderlijk voor je schoenen. Salomon hanteert dan ook het motto: keeps your feet, because you are dryer.

De binnenschoen is opgebouwd uit foam met heel veel gaatjes. Aan de buitenkant zit zgn. mesh. Hierdoor wordt het vocht van de voet weggetrokken en naar buiten getransporteerd waardoor je dus het vocht snel kwijt bent. En bovendien warmere voeten krijgt. Dit syteem wordt toegepast op de Mission en Divine.

In de showroom van Salomon kon ik verder zien dat vooral de dameslijn skischoenen er erg classy uit komt te zien. De kleuren fuchsia/swamp (heel donkergroen) lijken dé nieuwe dameskleuren te worden. Erg mooi! Voor de heren is er een lijn in zwart/blauw, rood/bruin en groen/wit.

Meer informatie over Salomon vind je op de website 

Lees ook:Pantoffels of skischoenen?
Lees ook:Preview komend seizoen: Salomon Rocker
Lees ook:Atomic, Salomon en TECNOpro skibindingen moeten terug naar fabrikant
Lees ook:Samenwerking Saab en Salomon bij Aero X ski seizoen 2008
Lees ook:Veel sneeuw in Tignes

Eén reactie op “Salomon ontwikkelt de skischoen verder en verder

  1. p.faber

    Geldt de aanpassing bij de Custom Shell alleen voor de voorvoet.
    Ik heb altijd last van mijn enkels in mijn huidige
    skischoen. Deze moet ik altijd afplakken wegens de pijn die na enkele uren optreedt.
    Ik ben benieuwd.
    Met vriendelijke groet,
    P. Faber

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.