Samenwerking Saab en Salomon bij Aero X ski seizoen 2008

Er zijn van die dingen die ik als 'onschuldige' skiblogger nog niet wist - het feit dat Salomon en Saab samenwerken in de skisport is er daar éen van. De nieuwe 'Aero X' lijn van Salomon is het jongste resultaat – naar het schijnt een ski die precies bij mijn (vlotte, aggressieve, carvende) ski-stijl zou passen.

Wel een gave ontwikkeling: beide bedrijven zijn volop bezig met materiaaltechnologie, aerodynamica, bochtentechniek, duurzaamheid, innovatie en nog wat van die buzzwords.

Vrij vertaald van de website: Autofabrikant Saab en skifabrikant Salomon, twee bedrijven die sinds 1947 een passie delen voor avontuur en innovatie, hebben de krachten gebundeld voor de ontwikkeling van een serie nieuwe artikelen waaronder ski's.

Afgelopen jaar waren er al de X-wing rally, waarin deelnemers binnen éen week onder diverse omstandigheden 100.000 verticale meters moesten afleggen; en de Crossmax series, een serie ski-cross races.

En voor het komend seizoen levert dat de Aero X ski's op – een serie carving machines. Volgens Saab-Salomon: De ski’s zijn uniek als het gaat om aerodynamica en vormen een nieuwe uitdaging voor skiërs in de hoogste regionen van de sport. Salomon heeft de Aero X-ski volgens het hybrideprincipe ontworpen: de voor- en achterzijde van de ski kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen door de toepassing van verschillende versterkende lagen in de constructie.

Op de 'gewone' Salomon website stonden ze nog niet vermeld, maar op de press-pagina's kun je wel meer info vinden.

Ik ben benieuwd, het lijkt me een mooie aanvulling op het huidige aanbod – en ik doe natuurlijk graag een test ;-)

Lees ook:Eindelijk: nu ook ski’s & schoenen van Ferrari
Lees ook:Salomon ontwikkelt de skischoen verder en verder
Lees ook:Preview komend seizoen: Salomon Rocker
Lees ook:Het is toch weer gelukt: drie trends bij ontwikkeling skimateriaal
Lees ook:Nieuwe rubriek op wintersport.blog: FAQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.