Almlift in Serfaus-Fiss-Ladis wordt Almbahn

Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis wordt nog een stukje moderner. In het bij Nederlanders erg populaire gebied, is in Fiss de oude Alm-sleeplift aan de noord kant vervangen. De nieuwe Almbahn ziet er gelikt uit moet ik zeggen en zal het skien aan de Noord kant zeker een stuk aangenamer maken. Bekijk hier waarom!

De dorpen Ladis en Fiss zijn sinds een aantal jaren met Serfaus verbonden, en samen staan ze bekend als een groot, modern, zonnig en enorm kind-/familievriendelijk skigebied (ADAC skigebied test 08/09: winnaar beste familieskigebied).

Serfaus heeft de ietwat duurdere accommodaties. Fiss heeft een prachtige oude dorpskern en, ook voor de jongere gasten, een zeer gemütliche apres ski. Ladis is de zij-ingang van het skigebied, en heeft accommodaties voor het wat kleinere budget.

Aan de noord kant van Fiss zijn een aantal zeer sneeuwzekere afdalingen die echt de moeite waard zijn. Vroeger waren hier meerdere sleepliften om je in de kou (noord kant=schaduw=brr) omhoog te takelen. De Almlift, als ik het me goed herinner, was hierbij de pittigste. 

Dat is dus verleden tijd. De nieuwe 8 pers. gondel met stoelverwarming, airco en stuurbekrachtiging brengt je van 1882 m. direct naar de top op 2600 m. Ideaal dus! Zeker een grote verbetering voor het skigebied van Fiss. Zie hieronder de nieuwe Almbahn (in het oranje)!

  

Source: seilbahn.net, fiss.at

Lees ook:Snow ArtFestival in Serfaus-Fiss-Ladis
Lees ook:Kindveilige 8-persoons Stoeltjeslift in Serfaus
Lees ook:Nieuwe Kwaliteits Award Voor Skischolen Tirol
Lees ook:Seizoensopeningen komend weekend
Lees ook:RTL Snowmagazine: Maak het of Kraak het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.