Live vanuit de Alpen: Aankomst in Sulden!


A
Zoals ik gisteren al schreef ben ik de komende week in Zuid-Tirol. Vanochtend aangekomen na een relaxed ritje en wat een onthaal in de Alpen!

De reis begon, voor mijn vriendin, onze dochter van 7 mnd (voor wie het de 1e keer wintersport is, Wohoow!) en mij, in het Midden-Oosten van Nederland, omgeving Enschede. Met een volle auto reden we rond een uurtje of 23.00 weg en volgens de navigator zouden we 945 km, en 8u45min later op plaats van bestemming zijn. Dit verbaasde me nogal! In minder dan 9u in een Italiaans skigebied, slingerweg omhoog mee gerekend? No way, dacht ik!

Yes way! bleek het te zijn, want we hebben het inderdaad in die tijd gedaan. Goed bereikbaar dus! De weergoden waren ons ook gunstig gestemd: hele weg droog tot de aankomst! Ja want eenmaal aangekomen kwam de sneeuw al met bakken uit de lucht. Zie de foto’s, die sneeuw op de auto is ‘s ochtends gevallen! Nu licht er al zo’n 30cm verse poeder, bovenop de laag poeder die er al lag! Niets te klagen dus! Het stukje Oostenrijk wat we gezien hebben was ook super trouwens! Dik pak sneeuw in de omgeving van Landeck, in het dal is dat dus he! Zelfs de bomen hingen nog krom van de sneeuw! In het dal naar de Reschenpass, o.a. Serfaus-Fiss-Ladis, lag iets minder sneeuw en ditzelfde gold voor de Zuidkant van de Reschenpass.

Goed, hier valt het dus met bakken uit de lucht! Hartstikke mooi, ik hoop alleen dat het morgen even stilvalt, ik wil nog naar Ischgl namelijk! Dat is toch nog zo’n 2u heen- en 2u terug rijden zonder sneeuw, en met een dikke laag sneeuw is dat dus een tikkie langer. Even spannend dus of dat wel doorgaat! Updates volgen!

Hier wat foto’s, eerst de Reschensee (met die verzopen kerk) en daarna Sulden.


A

A

A

A

Lees ook:Live vanuit de Alpen: Openings concert Ischgl!
Lees ook:Berichtje uit Hinterglemm
Lees ook:Daling Aantal Gipsvluchten
Lees ook:Live vanuit de Alpen: weer Sulden
Lees ook:Jon Olsson: Nieuw Brillenmerk en Nieuwe Auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.