Kindvriendelijk Pitztal: Kids onder 10j gratis skipas

Skiles PitztalVoor een betaalbare wintersportvakantie kunnen gezinnen komende winter terecht in het Pitztal in Tirol. Er is een ruim aanbod aan aantrekkelijk geprijsde familiehotels en er zijn gunstige tarieven voor skipassen voor het hele gezin. Zo skiën kinderen tot 10 jaar zelfs gratis. Maar een vakantie naar het Pitztal is niet alleen goed voor de portemonnee….

:
:
:
:
:
:

In het Pitztal is er ook volop aandacht voor de allerkleinsten. Skischolen met Nederlands- en Vlaamssprekende skileraren, uitdagende spelletjes in de sneeuw en kinder-wellness. De mogelijkheden en voordelen voor wintervakanties in het Pitztal zijn de moeite waard. Zowel op als rond de pistes. Hieronder een paar highlights:

Skischolen met Nederlandse begeleiding
Beginnende skiërtjes kunnen vanaf 4 jaar terecht bij Skischule Hochzeiger en Skischule Pitztal Gletscher. De skischolen bieden uitstekende bambini- en kindercursussen met Nederlandssprekende begeleiding. De allerkleinsten, deze winter al  vanaf 0 jaar, kunnen terecht bij de bijgelegen kinderopvang. Voor kinderen vanaf 9 jaar, die al zelfstandig kunnen skiën en zonder moeite een zwarte afdaling doen, is er de mogelijkheid een skicursus te volgen in het Benni Raich Race Center. Hier worden de skitechnieken van de talentjes geanalyseerd en verbeterd. Uiteraard kunnen ook volwassen skiles nemen op diverse niveaus.

Voordelige skipassen
Skipassen hoeven niet per definitie een aanslag te zijn op het wintersport budget. Het Pitztal heeft namelijk de gunstig geprijsde Pitz Regio Card. De skipas geeft wintersporters onbeperkt toegang tot de 4 skigebieden en de busverbindingen van het Oostenrijkse skigebied Pitztal. De Pitz Regio Card is verkrijgbaar vanaf 4 dagen, voor € 136,- voor volwassenen en € 82,- voor kinderen tot 15 jaar. Kinderen tot en met 10 jaar krijgen in het gezelschap van een betalende volwassene een gratis Bambini-Freipass skipas.

Veiligste skilift ter wereld
Deze winter kunnen skiërs en boarders in Rifflsee gebruik maken van de ‘SunnAlm-Bahn’. Deze skilift is uitgerust met een hoogte sensor waardoor de instap hoogte van de gondels automatisch wordt aangepast aan de kleinste persoon. Hierdoor wordt een uiterst veilige in- en uitstap situatie bij de gondels gecreëerd. Ook handig voor ouders, of andere ‘medereizigers’ die de kleintjes nu niet meer hoeven op te tillen.

Activiteiten voor het hele gezin
Naast skiën en snowboarden zijn er diverse activiteiten voor het gezin. Zo kan men de omgeving verkennen door een wilde dieren wandeling te maken of een ritje met een arrenslede. Verder zijn er in het Pitztal 7 speciale rodel banen en een 3 tal schaatsbanen aanwezig. Behoefte aan iets minder actiefs? Een aantal familiehotels biedt speciale wellness arrangementen aan voor baby’s en kinderen. Zo kan het hele gezin gezamenlijk ontspannen na een intensieve dag.

Pitztal (880 tot 1.640 m hoogte) is een veelzijdige regio in het Oostenrijkse Tirol. Skiërs en snowboarders, jong en oud, kunnen genieten van afdalingen van de Wildspitze berg (3.774 m), de hoogste berg van Tirol en de tweede hoogste berg van Oostenrijk. Met de Pitz Regio Card kaart hebben wintersporters toegang tot 112 Km piste, inclusief de Pitztaler Gletsjer. De vier wintersportgebieden, Hochzeiger, Rifflsee, Pitztaler Gletscher en de Imster Bergbahnen, zijn bereikbaar met de gratis skibus die elk uur rijdt. Mede dankzij de gemoedelijke dorpjes Arzl, Jerzens, St. Leonhard en Wenns (7.400 inwoners) is Pitztal ook een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen.

Voor meer informatie, kijk op www.pitztal.com

Lees ook:Tirol snowcard: héél veel skigebieden op één pas
Lees ook:Stubaital richt zich op gezinnen met BIG Skikamp
Lees ook:Milka Koe te bewonderen in Gerlos
Lees ook:Nieuwe Kwaliteits Award Voor Skischolen Tirol
Lees ook:Kindveilige 8-persoons Stoeltjeslift in Serfaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.