Dutch Design en Swiss Quality in droomgebiedje Vals (CH)

Dit moet je zien! Een prachtige en ongekend originele accommodatie in Zwitserland. Veel mooier vind je ze niet (zo wel, foto’s/ link graag)! En het past ook helemaal bij de nieuwe Thermen in het dorp. Bekijk hier de foto’s van deze Dutch Design villa/ aardgrot in het klein maar fijne Vals.

Villa Vals – Dutch Design en Swiss Quality op en top!
Wat een prachtig huis! Bjarne Mastenbroek en Christian Müller van de architectenbureaus SeARCH en CMA zijn er 100% in geslaagd om de villa in het landschap te integreren. hun plan daarbij was om de ongerepte natuur geen geweld aan te doen. Daarom is de toegang tot de villa alleen mogelijk via een naburige houten Graubünder schuur, door een ondergrondse tunnel die door de bergwand loopt. Op de website staat nog veel meer informatie, ook over de prijzen en faciliteiten. Ik zou zeker even een kijkje nemen. De website is ook in het Nederlands geschreven dus niets houdt je tegen.

:
Huis sluit aan bij architectuur lokale Thermen

Wat een prachtig dorp moet dit zijn zeg! Niet alleen erg rustig, een klein skigebiedje met mega hoogteverschil (1250 – 3000, zie onder) maar ook nog eens prachtige thermen. Deze zijn gebouwd door Peter Zumthor. Zijn gedachten bij de bouw: Berg, steen, water – bouwen met steen, bouwen in steen, in de berg bouwen, vanuit de berg bouwen, en in de berg zijn. Klopt allemaal wel als je de foto’s bekijkt. Geweldig!

De Thermen van Vals door architect Peter Zumthor

Huis van architect Zumthor - ook prachtig!

Huis van architect Zumthor - ook prachtig!

:
:

Vals – Skigebiedje om van te dromen
Dit is er zo eentje waarbij ik twijfel om er überhaupt over te schrijven, ik hou het eigenlijk liever voor mezelf! Maar goed, het is te interessant om te laten liggen dus hier komt hij:

Vals, ik had er nog niet van gehoord als wintersport dorp, heeft een skigebied met 5 liften en 12 pistes. Dat is niks? Nee klopt, maar wel over een hoogteverschil van 1750 meter! Je skied en board namelijk van 1250 tot 3000 meter hoogte! Wat moet dit een freeride paradijsje zijn! Met 4 sleepliften en maar 1 gondel (het hele team bestaat uit 5 mensen?)denk ik dan ook niet dat het hier storm loopt van de jonge freeriders. Ideaal familiegebiedje lijkt me eerder, en des te meer poeder voor mij (in de toekomst dan…hopelijk)

De gondel staat er nog niet eens op!

Lees ook:Ski’s van steen? Jazeker!
Lees ook:Eerste Skilift op Zonne-Energie
Lees ook:5 redenen waarom er in Holland GEEN berg van 1.200 meter moet komen
Lees ook:De nieuwe Monte Rosa hut: ecologisch kristal of duur misbaksel?
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Skigebied Sulden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.