Op een zonovergoten strand met een winters boek

Suzanne Vermeer - Après-skiHet is volop zomer! En hoewel ik er met volle teugen van geniet, houd ik ook van de winter en mooie skivakanties. En zomer en winter gaan prima samen – neem het boek Après-ski van Suzanne Vermeer eens mee naar het strand!

Hoewel de cover van het boek pretentieus vermeldt dat het een literaire thriller is, vind ik dat iets te veel eer. Maar dat neemt niet weg dat het een verhaal is dat lekker weg leest, best spannend is, én je lekker in wintersportstemming brengt!

Het verhaal gaat over Manon, een jonge Nederlandse vrouw die skilerares wordt in het Oostenrijkse Kaprun. Ze heeft het baantje te danken aan een heldhaftige actie tijdens de vakantie met haar ouders en jongere zus. Ze redt een klein meisje dat hulpeloos op een zwarte piste afglijdt, na een lompe actie van een snowboarder die dwars door een skiklasje heen schiet. Deze heldhaftige actie blijft niet onopgemerkt door de skileraren, vandaar het aanbod om voor de skischool te komen werken.

Tijdens haar werk als skilerares doen zich meer vreemde incidenten voor, en bij sommige lijkt de snowboarder wéér betrokken – een spannend verhaal is geboren!

Het boek zal niet de Nobelprijs voor de literatuur winnen. Ondanks dat is het een makkelijk leesbaar boek, met een leuke beschrijving van de sfeer in een wintersportgebied, inclusief après-ski en romances. Wat dat betreft zeker een aanrader. En als ik de pistekaart erbij pak, lijkt de beschrijving van het skigebied bij Kaprun en Zell am See prima te kloppen – al kan ik dat niet echt goed beoordelen omdat ik er zelf niet ben geweest.

Toch betwijfel ik of Suzanne Vermeer zelf wel eens geskied heeft – over de gondel van Schüttdorf naar de Schmittenhöhe schrijft ze bijvoorbeeld De lift stopte. Nou heb ik in veel van die ‘eitjes’ gezeten, maar die stoppen niet echt. Of was dit vroeger een grote gondel?

Maar dit mag de pret niet drukken. Een lekker boek om even in wintersportstemming te raken!

Links: Après-ski van Suzanne Vermeer, pistekaart Zell am See / Kaprun

Lees ook:Gondels door de stad
Lees ook:Amsterdam een klein beetje in wintersportsfeer
Lees ook:De Eerste Sauna-Gondel ter Wereld!
Lees ook:Verzachting voor de pijn: mijn ski-goggles nu met korting
Lees ook:De 5 beste wintersport-dvd’s (volgens ons)

2 reacties op “Op een zonovergoten strand met een winters boek

  1. Golfreizen

    Lekker tijdens de vakantie al denken aan de wintervakantie. Het boek zal wel een goede inspriratiebron zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.