De 5 beste wintersport-dvd’s (volgens ons)

Niet in de mogelijkheid om op wintersport te gaan en toch de sfeer willen proeven? Of wil je alvast in de wintersportstemming komen? Stop dan eens een dvd'tje in je speler en geniet! Wij zetten de leukste vijf wintersport DVD's voor je op een rijtje. Heb je zelf een goede tip? Zet die dan bij de reacties.

Cool Runnings

Deze film uit -alweer- 1993 is een humoristische bewerking van het waargebeurde verhaal van het Jamaicaanse bobsleeteam dat mee wilden doen aan de Olympische Spelen. Picture it: met je rastahaar in een bobslee…Uiteindelijk lukt het ze om naar de OS van Canada te gaan waar ze als ware helden werde binnengehaald.

Downhill Racer

Een oudje. Film met Robert Redford in de hoofdrol als skier die wordt uitverkozen om mee te doen -alweer- de Olympische spelen. Zijn coach wordt gespeeld door nog een legende: Gene Hackman. Veel mooie skiscenes in de film.

The Heroes of Telemark

Nog zo'n klassieker. Een waargebeurd verhaal over een Noorse verzetsgroep die tijdens de WOII het hebben gemunt op een fabriek die onderdelen produceert voor het maken van een atoombom. Drie maal raden hoe de Noren zich voortbewegen in de film…. 

Snowfever

Een Nederlandse film uit de categorie "Feel Good" van regisseur Johan Nijenhuis. De film, een winterse uitvoering van Costa!, speelt zich af in Solden waar het op het oog lelijke eendje (Hanna Verboom) er uiteindelijk vandoor gaat met de lekkere skileraar (Daan Schuurmans) en hiermee haar snobistische vriendinnen het nakijken geeft.  

Blades of Glory

Zin om te lachen? Dan moet je deze zien. Echt hilarisch. Twee mannen besluiten als kunstschaatspaar uit te komen tijdens -daar zijn ze weer- de Olympische Spelen. Lachuh! 

Lees ook:Olympisch skigebied ter veiling tijdens Spelen
Lees ook:Doping in wintersport-land
Lees ook:Twee kwalificatiekansen voor Sauerbreij in de VS
Lees ook:Sneeuwluipaard vertegenwoordigt Ghana op de winterspelen
Lees ook:Lotto Sport Awards: snowboarders vallen in de prijzen

Eén reactie op “De 5 beste wintersport-dvd’s (volgens ons)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.