Telemarken in Galtür: Freeheel Spring Break

Telemarken in Galtür tijdens de Freeheel Spring BreakVan 9 tot 11 april staat het Tiroler dorp Galtür in het teken van het telemarken. Dan vindt daar de Freeheel Spring Break plaats, met allerlei activiteiten voor professionele, ambiteuze of beginnende telemarkers. Zo kun je kijken naar de finale van het Freeheel tele X kampioenschap, maar ook deelnemen aan de Testivals, waar je nieuw telemark materiaal kunt uitproberen.

Telemarken
Telemarken, ook wel freeheel skiën genoemd, is een vorm van skiën die je niet heel vaak tegenkomt. Doordat men met telemarken een andere binding gebruikt, waarbij alleen de voorvoet vastzit aan de ski, is de techniek heel anders dan met gewoon alpine skiën. Doordat je niet zo veel telemarkers ziet op de piste, zou je kunnen denken dat het een beetje een verouderde sport is, maar dat is zeker niet het geval. Telemarkers gebruiken moderne carve ski’s en ander materiaal.

Dat je off-piste ook prima kunt telemarken, laat onderstaand filmpje prima zien.

Freeheel Spring Break in Galtür
Op zaterdag strijden Europa’s beste telemark-skiërs om de titel Beste Telemark-skiër van de Alpen. Terwijl de finalisten zich voorbereiden op de beslissende wedstrijd, hebben amateurs de kans om de nieuwste materialen uit te proberen bij de Testivals (test festivals) of om hun techniek bij te schaven in een workshop safari-, free- en firnriding. Er is ook aan de onervaren skiërs gedacht. Beginners maken kennis met de sport en leren de basisbeginselen van professionele leraren.

Het Telemark-weekend opent vrijdagavond met een Meet & Greet in het Freeheel Tipi Village. Professionals geven tips over de skivariant in één van de drie reusachtige tipi’s. Na de finale op zaterdag is er ’s avonds live entertainment van de band Work Out.

Bron: TourPRess

Lees ook:World Cup Telemark in La Plagne
Lees ook:Balanceren op m’n telemarkski’s
Lees ook:Stichting staat (knielt) voor telemarkend Nederland
Lees ook:Lekker telemarken in Tignes
Lees ook:Speed flying event keert terug in Les Arcs

Eén reactie op “Telemarken in Galtür: Freeheel Spring Break

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.