Verse sneeuw: vooral in Frankrijk en W-Zwitserland

Zie hierboven een plaatje van de Zwitserse weerdienst met een overzicht van de hoeveelheid verse sneeuw die daar de afgelopen drie dagen is gevallen. In Frankrijk is locaal nog veel meer gevallen (tot 60cm in 24h; heel plaatselijk 120cm in een paar dagen) – Oostenrijk (en vooral het noordelijk en oostelijk deel) heeft helaas een stuk minder gekregen – tot zo'n 15 cm.

Vandaag blijft het nog (hard) sneeuwen (wederom vooral in Frankrijk) en gaat de sneeuwgrens omlaag naar zo'n 1000m; de dagen daarna (vanaf donderdag) gaat ze zon schijnen en wordt het warm, erg warm in de Alpen, zie hieronder het temperatuurplaatje voor vrijdagmiddag:

Het blijft dus allemaal een beetje moeilijk met de weersomstandigheden. Als je de komende voorjaarsvakantie hoog in Frankrijk zit heb je de tijd van je leven, als je laag in Oostenrijk zit zou ik ook maar wandelschoenen, zwembroek en spelletjes meenemen :-(

Lees ook:Voorlopig nog vrij warm in de Alpen, maar in weekend sneeuw!
Lees ook:Update sneeuwsituatie: eerste sneeuw is gevallen, more to come
Lees ook:Sneeuwval: Italie en de Pyreneëen profiteren het meest
Lees ook:Het sneeuwt hard in Frankrijk!
Lees ook:Alpenweerpraat: zacht, maar verandering op komst?

4 reacties op “Verse sneeuw: vooral in Frankrijk en W-Zwitserland

  1. Snowboarder001

    Ik zit op middelhoogte in frankrijk(850m-2500m) maar er ligt zo’n groot pak (ook op 1100 M) dat het niet gelijk wegsmelt behalve als het gaat regenen :(

      /   Beantwoorden  / 
  2. Oja

    Niet klagen Snowboearder001.;) Ik zit op 1100 meter, maar dan niet in Frankrijk maar in Oostenrijk, Noord-Oostenrijk. (kleinwalsertal)

    Dus zwembroek zit in het koffer. :(

      /   Beantwoorden  / 
  3. Snowboarder001

    ik klaag ook niet :D maar in Vorarlberg(kleinwalsertal) ligt genoeg sneeuw hoor op alle webcams zie ik sneeuw hoger dan 1000 maar de berg is 2224m hoog

      /   Beantwoorden  / 
  4. optimiste

    niet zeuren over te weinig sneeuw: ging in januari naar Oostenrijk met lood in de (ski)schoenen: er zou geen sneeuw liggen. inderdaad alles was groen, maar ondanks dat heerlijk geskied op kunstsneeuw. Het was superhard, glad en onwijs rustig.
    omdat er geen sneeuw zou liggen dus, en wij hadden hele pistes van onder tot boven voor ons zelf!! maar ja: dat kan je natuurlijk in de krokusvakantie wel vergeten…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.