Sneeuw of overstromingen??

Het regent op het moment pijpenstelen in de Alpen. Sommige liefhebbers van winterweer hadden vorige week al in de smiezen dat de hogere Alpen deze week weleens onder een wit tapijt konden worden bedolven. De Alpenbewoners zelf richten hun aandacht nu echter op andere zaken…

Wat de Alpenbewoners zorgen baart is de kans op overstromingen. Het water komt namelijk nu al met bakken uit de hemel en tot en met woensdag worden plaatselijk megahoeveelheden verwacht. Het is te hopen dat de neerslag vanaf niet al te grote hoogte in sneeuw overgaat. Dat zou enige verlichting geven omdat dan niet al het water tegelijk naar beneden stroomt.

De situatie lijkt een beetje op die van precies 2 jaar geleden. Toen kampten grote delen van Oostenrijk al met grote overstromingen en aardverschuivingen. O.a. het dorpje Mittersill werd hard getroffen. De nulgradengrens lag destijds op zo'n 2700-2900m.

 

 

 

 

 

 

 

Het giet op het moment behoorlijk door, met name in Oostenrijk, Italië en het oosten van Zwitserland. Vanaf vannacht en morgen zou het echter genoeg moeten afkoelen om de neerslag boven pakweg 2000-2400m in sneeuw over te laten gaan. Dit is niet alleen voor de gletsjers natuurlijk goed nieuws maar mogelijk ook voor sommige dalbewoners!

Lees ook:Oostenrijk (ver)zinkt!
Lees ook:Veel regen, weinig sneeuw
Lees ook:Alpenweerpraat: veel sneeuw in Italië
Lees ook:Alpenweerpraat: sterk wisselvallig
Lees ook:Alpenweerpraat: sneeuwkanonnen-weer

5 reacties op “Sneeuw of overstromingen??

  1. Saskia

    Nou, lekker dan :-( Volgende week om precies deze tijd zit ik hopelijk op mijn mountainbike in Ischgl…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Saskia

    Gelukkig lijkt er beter weer op komst, althans in het weekend! De temperaturen gaan omhoog en het zonnetje komt om de hoek kijken. Nu maar hopen dat dat ook werkelijkheid wordt!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Roel van den Bekerom

    Met verbazing las ik dit artikel ook op http://www.berggeit.nl, onder dezelfde titel “Sneeuw of Overstromingen”.
    Dit nieuwsartikel is één op één gekopieerd van wintersport.blog.nl, vermeld staat een eigen schrijver, en “in samenwerking met wintersport.blog.nl”.
    Op de eerste plaats is het niet netjes (zelfs illegaal) om teksten op deze manier te kopiëren van dit weblog. Daarnaast is van bronvermelding geen sprake omdat Berggeit aangeeft het artikel zelf geschreven te hebben. Tot slot is van enige samenwerking met wintersport.blog.nl geen sprake.
    Het mag duidelijk zijn dat wij niet gecharmeerd zijn van deze gang van zaken. Inmiddels is een mail gestuurd aan berggeit.nl met het verzoek dit artikel van de website te verwijderen.
    Roel vd Bekerom
    wintersport.blog.nl

      /   Beantwoorden  / 
  4. Claire

    Heel goed, Roel! Nogmaals: wij staan open voor veel vormen van samenwerking, maar dan wel na eerst contact te hebben gehad & duidelijke afspraken te hebben gemaakt. Klakkeloos kopiëren is gewoon niet netjes.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.