Olympische winterspelen: tekort aan sneeuw op Cypress Mountain

Cypress MountainHet organisatiecomité van de Olympische Spelen heeft grote zorgen over de toestand van de sneeuw op Cypress Mountain. Dit is het skigebied waar de onderdelen freestyle skiing en snowboard gehouden zullen worden.

Het is hier al geruime tijd te warm, dus op 14 januari heeft men besloten om het gebied voor gewone skiërs te sluiten. Deze sluiting was eerder pas op 1 februari gepland. Op deze manier kan men de sneeuw die er nog ligt zo goed mogelijk conserveren, en sneeuw van andere pistes gebruikt worden om de sneeuwlaag op de Olympische pistes te verbeteren.

Vanwege het warme weer kunnen de sneeuwkanonnen inmiddels geen sneeuw meer maken. Men is nu zelfs van plan sneeuw te gaan verplaatsen vanaf andere gebieden, met vrachtwagens of desnoods helicopters (dat zal wat kosten!!). Deze sneeuw wordt neergelegd op een ondergrond van hout en stro, in de hoop dat hij niet meteen smelt door de te warme ondergrond. Want de weersvoorspellingen zijn niet al te rooskleurig; voorlopig wordt alleen maar dooi voorspeld. 12 Februari beginnen de winterspelen.

Bronnen: nu.nl en Cypress Mountain.

Lees ook:Vancouver: als de sneeuw niet valt, wordt hij gebracht
Lees ook:Vancouver vanavond: Dolf van der Wal in de halfpipe
Lees ook:Lotto Sport Awards: snowboarders vallen in de prijzen
Lees ook:Goud voor Sauerbreij op Cypress Mountain
Lees ook:Video: Elton John in Ischgl mei 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.