Grote verschillen in prijzen materiaalhuur.

Er blijkt groot verschil te zijn in de bedragen die moeten worden neergeteld voor een weekje ski-of snowboardhuur. Een overzicht.

Aanleiding voor deze zoektocht is mijn eigen wintersportvakantie over twee weken naar Les Arcs. Hoewel mijn eigen ski’s (Salomon Xscream Series; all-mountain ski’s uit 2002) nog erg goed zijn en ik er nog regelmatig naar mijn vriendjes en vriendinnetje over opschep, was ik toch wel onder de indruk van de Atomic ski’s (Supercross SX Ti; lekker kort van 1m58) waar ik afgelopen vrijdag in Landgraaf op had geskied.Waar ik al jaren probeer beter te leren carven – met matig succes – ging het hier ineens wel heel erg soepel… Hmmm. Van mezelf mag ik eigenlijk nog geen nieuwe ski's kopen, maar misschien dat ik straks toch een paar dagen wat leuks ga uittesten. Ik ben daarom maar eens op zoek gegaan naar de prijzen van skihuur bij de verschillende winkels – en welk materiaal ze daarvoor aanbieden. Mijn bedoeling is om elke dag iets anders uit te proberen.

De selectie is als volgt:

- Hoogste segment ski's

- Zonder schoenen

- Les Arcs 2000

- Week van 17 maart 2007

Ik heb zowel gekeken naar de prijzen van 3 als die van 6 dagen huur. De prijzen zijn over het algemeen wel speciale tarieven voor Internet-boekingen. Alleen Sport 2000 vermeldt expliciet de mogelijkheid tot het uittesten: voor EUR 15,- kun je zo vaak wisselen als je wilt (binnen je categorie of lager).

De duurste winkels staan bovenaan; de goedkoopste onderaan. Ik had al vaker gehoor dat SkiSet bijzonder duur is (terwijl de meeste Nederlandse touroperators daar hun afspraken mee hebben); uit dit overzicht blijkt dat eveneens. Ze hebben de hoogste prijzen terwijl de sortering niet geweldig is.


      Prijs (Euro's)  
  Naam pakket Type ski's 3d 6d Website
Skiset Or (Goud) Dynastar contact 8 demo; Rossignol attraxion III lady; Rossignol B1 50,24 94,4 www.skiset.com
Intersport VIP Prestige: Salomon equipe GC; Lady: K2 Burnin Luv; Freeride; ROSSIGNOL B3 RTL; Backcountry: MOVEMENT Gladiator; competiton: ATOMIC SL9 52,80 88,00 http://www.intersport-arc2000.com
Twinner Sports Expert Dynastar Legend 8000; Rossignol B2 50,40 92,80 http://location-ski.twinner-sports.com
AlpiSki Star (Platinum) Salomon Streetracer 10; Dynastar Exclusive Carve Lady; Rossignol Attraxion V Lady; Dynastar fluid contact 10; Salomon Xwing Blast 47,39 89,60 http://arcs2000.alpiski.com/
Snowpack-plus Expert ATOMIC Metron 9.2 ou SALOMON Street Racer 880 45,00 89,00 www.snowpackplus.com
Sport 2000 Black/ Noir/ Zwart Heeft een 'forfait multi ride' = onbeperkt kunnen wisselen voor EUR 15 (incl. in deze prijs) 40,30 76,05 http://rentasport.sport2000.fr
Dani Sports Goud Geen info 37,91 71,54 www.snowrental.net

Ik denk dat ik zelf ter plekke rustig een rondje ga maken langs de velden om me te oriënteren; dan kan ik het materiaal en de winkel in me opnemen. Het zal ongetwijfeld ook van het personeel ter plaatse afhangen welke deal je kunt sluiten.

Ben benieuwd!

Hebben jullie trouwens goed advies over welke ski's goed bij mij zouden passen?

Ik ben een goede skister (ski al mijn hele leven), meestal op hoge snelheid, zowel korte bochten (slalom/ wedelen) als lange carve-bochten; van vlakke race-banen tot bückels; vooral piste maar zeker ook off-piste. Ik ben tenger gebouwd; 1,71m lang.

Lees ook:Ski test: Salomon Foil en damesski’s van Head, Elan en Rossignol
Lees ook:Nieuwe Wintercollectie 2009/2010: Roxy/ Quiksilver
Lees ook:Ski-selector (1): handig of verwarrend?
Lees ook:Bij de tijd met Rossignol Chrono Jacket
Lees ook:Eindelijk: nu ook ski’s & schoenen van Ferrari

7 reacties op “Grote verschillen in prijzen materiaalhuur.

  1. Mirte

    Hoi Claire,

    Als je een alles in 1 ski zoekt, dus zowel on als off piste, kijk dan eens naar de Head Monster 77 en K2 Apache Recon.
    Beide heel goed om op de piste gecontroleerd hard mee te gaan, vooral lange bochten maar het korte werk is ook niet onmogelijk.
    En off piste staan ze zeker hun mannetje!
    In de grote Skieur skitest van dit jaar zijn ze beiden tot winnaars in de all-mountain categorie uitgeroepen. Erg veelzijdig, erg stabiel en zeer goed op de piste en off piste, dat waren de opmerkingen bij deze ski’s.
    sportconrad.de heeft nu geweldige aanbiedingen met K2 ski’s, zo heb ik net de K2 Apache Recon besteld inclusief zeer goede bindingen voor 279,- euro!
    Overigens ben ik net zo lang als jij, bij 65 kilo. Skistijl zal wel ongeveer hetzelfde zijn zoals jij het beschrijft.
    Dus als je gaat testen, sla deze 2 zeker niet over!
    Succes met kiezen!
    Groetjes Mirte

      /   Beantwoorden  / 
  2. Claire

    Dank je wel, Mirte! Ik ga er naar kijken. Er staan in ieder geval meerdere Head’s en K2′s op mijn lijstje…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Doraine Beekmans

    Hoi Claire,
    Bij toeval kwam ik op je blog terecht. Ik ben 2 jaar geleden begonnen met de website snowpackplus. Snowpackplus biedt skihuur haar in Frankrijk en Oostenrijk. We werken daar samen met de INTERSPORT winkels.
    Het voordeel van vooraf boeken is dat je kunt profiteren van een korting tot 40% of soms zelfs meer.
    Leden van de ANWB en de Nederlandse Ski Vereniging krijgen nog 5% extra korting op de reeds interessante prijzen op snowpackplus. Voor volgend jaar wordt de site volledig vernieuwd en we werken ook aan snowshop, waarin we originele articelen op het gebied van sport zullen aanbieden. Ik ben nederlandse maar woon en werk in de omgeving van Chambery, de Savoie.
    Groetjes,
    Doraine

      /   Beantwoorden  / 
  4. Claire

    Hi Doraine, stuur me even een mailtje op [email protected] – dan kunnen we kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen! Groet, Claire

      /   Beantwoorden  / 
  5. Pierre

    hi,

    Ik ben zelf ook op zoek naar een degelijke winkel om men snowboard plus binding te huren, dus je opgestelde lijst kan me dus zeker goed van pas komen! Ook die 40% korting van snowpack plus lijkt me zeer intressant alleen blijft de vraag of je dan geen kat in een zak koopt, en of het misschien toch niet beter is om op de lokale plaats critisch je materiaal te kiezen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Doraine

      Het winterseizoen komt in zicht, er ligt al aardig wat sneeuw! Ik wilde nog even vermelden dat Snowpackplus samen werkt met prima winkels (INTERSPORT Rent in Oostenrijk en Frankrijk) en de korting wordt gegeven omdat je je ski of snowboardhuur vantevoren in Nederland al boekt en dat de winkel dus al weet van je komst en de garantie heeft van een reservering. Je krijg hetzelfde kwaliteitsmateriaal dan wanneer je het direct in de winkel pas huurt maar dan betaal je de publieksprijs. Fijne wintersportvakantie allemaal!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.