Ski-selector (1): handig of verwarrend?

Met het huidige enorme aanbod van ski's is het maar moeilijk kiezen. Fabrikanten van ski-materialen hebben daar iets op gevonden: de ski-selector of product guide. Een handige gids die je na het beantwoorden van een paar vragen over je ski-ervaring, snelheid, lengte, stijl en/of locatie (on/ off-piste) adviseert over passende ski's.

Hieronder alvast een overzicht van de diverse ski-selectors – om alvast de kerstdagen door te komen. Later in het seizoen zal ik er ook een paar aan een nader onderzoek onderwerpen, en zullen ook de boarders aan bod komen…

Hierbij de links naar de selectors van Salomon, Atomic (link is bij mij instabiel), Head, K2, Völkl, Fischer (zelf nog even doorklikken naar product finder, kan niet deeplinken), Elan (er wordt zelfs tegen je gepraat!) en Blizzard.

Rossignol heeft nog geen selector, maar wel een uitgebreide flash-pagina. Bij andere merken als Stöckli en Dynastar heb ik geen selector kunnen vinden, maar er is wel een uitgebreide pagina met een overzicht van de ski's.

Ik hoor alvast graag jullie bevindingen met dergelijke selectors – die kan ik later verwerken in een evaluatie!

Lees ook:Veel video’s van de ISPO skibeurs over collectie 2008-2009
Lees ook:Atomic Dubbeldekker!
Lees ook:Grote verschillen in prijzen materiaalhuur.
Lees ook:Salomon ontwikkelt de skischoen verder en verder
Lees ook:Jonge ondernemers in de ski-sector: Gribbz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.