ANWB verwacht lange files naar de wintersport

Komend weekend zullen de eerste krokus/voorjaarsvakanties (regio Midden en Regio Zuid) beginnen. De massale uittocht naar de verse sneeuw kan beginnen! De ANWB verwacht -als vanouds – weer veel drukte op de wegen buiten Nederland:

Er gaan deze week ruim 700.000 mensen voor een korte of langere vakantie weg. Zo’n 330.000 Nederlanders blijven in eigen land, 400.000 landgenoten gaan naar het buitenland. Ongeveer de helft daarvan gaat op wintersport. Oostenrijk blijft voor de wintersporter het populairst. Na het ook in de Alpen te zachte weer in januari, hebben wintersporters nu in de meeste gevallen sneeuw genoeg.

 

Duitsland

In Duitsland staan zaterdag 17 februari lange files richting het zuiden. Vooral op de Beierse wegen, rond München en bij de grensovergangen met Oostenrijk. Drukke wegen zijn ondermeer de A7 Ulm – Füssen (route via Fernpas), de A8 Stuttgart – München – Salzburg, de A9 Neurenberg – München, de A93 richting Innsbruck en de A99 de ringweg München. Pas na 17.00 uur neemt de drukte af.

Oostenrijk en Zwitserland

In Oostenrijk en Zwitserland wordt het zaterdag 17 februari ook druk. Op de Oostenrijkse wegen wordt het vooral filerijden op de A10 Salzburg – Villach bij Bischofshofen, voor de Tauerntunnel en ook op de B179, de Fernpasbundesstrasse, tussen Füssen en Nassereith. In Zwitserland heeft het verkeer veel vertraging op de A2 Bazel – Chiasso voor de St. Gotthardtunnel en op de A13 St. Margrethen – Bellinzona voor de San Bernardinotunnel. Bovendien zijn wachttijden onvermijdelijk bij de grensovergang in Bazel en bij de autotreinstations van Furka, Lötschberg en Vereina.

Frankrijk

In Frankrijk staan er zaterdag files op de A40 Macon – Genève, de A43 Lyon – Chambéry en de routes nationales rond Albertville, Grenoble, Môutiers en Le Bourg-d’Oisans.

Op 23 februari begint in Nederland de schoolvakantie voor de regio Noord.

Lees ook:Weer Lange Files voor Wintersporters
Lees ook:ANWB: Veel Drukte op Routes naar de Sneeuw
Lees ook:Verkeersverwachting weekend 26-28 februari
Lees ook:Voorjaarsvakantie: drukte op weg naar de sneeuw
Lees ook:Weer veel drukte op de weg naar de Alpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.