Back from Paradise called Hinterglemm

Oké, oké, ietwat overdreven. Maar heerlijk dat was 't!

(door: Saskia Smulders/De TaalFactory)

Donderdagavond rond 01.00 uur vertrokken. Bij Gorinchem: hum, waar had ik nou mijn portemonnee gestopt? Zoeken, zoeken, zweten, zweten…shit vergeten. Dus konden we weer terug…Enfin, met een uur vertraging dus toch weer op pad gegaan. Maar dat valt niet mee: zonder te slapen gaan rijden. Dus was mijn hubbie zo lief om het grootste gedeelte te rijden en heb ik -inderdaad- het grootste gedeelte geslapen. Nou ja, geslapen, gedoezeld.

Om 10.30 uur kwamen we aan in een nog groener Hinterglemm dan tijdens de Krokus vakantie. Maar geskied werd er nog steeds en het weer was meer dan prachtig! Snel de auto geparkeerd en ons omgekleed. Op naar boven! Beetje pap, maar superrustig en zooooooo lekker weer! De bekende plekken en liften weer genomen. Zalig, geen mensen bij de liftten. Maar waarom doen ze met dit warme weer dan toch die zetelverwarming aan? Zweetbillen krijg je ervan ;-)

Helaas is het zo rustig dat alle apres ski tenten (ook de Goasstall, snik, snik) al dicht zijn. Maar bij de VIP bar zijn ze er nog wel, hoewel niet echt meer van harte. Tja, zij zullen het wel een beetje zat zijn. Dat kan ik me goed voorstellen. Maar wel een aparte ervaring: de VIP bar zonder z'n karakteristieke roodwitte dak. Gelukkig is het alleen maar vanwege het mooie weer; als het iets kouder wordt, toveren ze gewoon het dak er weer op. Daar drinken we gezellig nog wat en kletsen met de barman . Daarna eten we wat op de hoek en het meisje uit de bediening herkent ons zelfs nog. Ik weet niet of dat een goed teken is…

Na het klokje rond geslapen te hebben zetten we de volgende ochtend na het gebruikelijke ontbijt weer koers naar boven. Weer zo lekker als gister! Het weer, de pistes, weinig mensen. Wat wil een mens nog meer? Bij "ons" tentje (Breitfuss Alm) heerlijk in de zon gezeten.

 

Zondag bleek het iets meer bewolkt, maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk. 's Middags was ie daar weer gewoon: onze vriend de koperen ploert….Gisteren tot 13.00 uur nog lekker geboard. Toen in de auto en helaas errug druk op de weg….Al met al om 23.30 uur thuis. Heerlijk, heerlijk. Wanneer gaan we weer?

Update: Als ik dit lees, word ik niet blij…dan kunnen we aan het einde van deze eeuw niet meer!

De pistes

Tja, wat moet je daar van zeggen? De meeste aan de zuidzijde (Reiterkogel kant) waren helaas al gesloten. Vrijdag konden we nog die afdaling doen naar de Zwolfer Nordbahn, maar daags daarna was die al dicht. Aan de andere kant was het over het algemeen best goed te doen. Hoewel, de onderkant van mijn board zegt wat anders ;-)

Richting Leogang was het wel goed. Maar het devies bleef: zo veel mogelijk boven blijven.

Opvallend

-Erg veel Oostenrijkers en Duitsers die een weekendje kwamen skieen. Zij hebben over het algemeen veel ski-ervaring. Dus geen beginnners op de pistes. Wel af en toe wat kamikaze skieers…

-Bijna geen Nederlanders. Wel veel Belgen…

-De mensen bij de restaurants en liften waren overduidelijk klaar…

-Er hing daardoor wel overal een erg relaxte sfeer: niets moest meer. Heerlijk, we waren meteen al helemaal ontspannen toen we aankwamen

-Heel veel hotels, restaurants en tenten (zelfs de Tanzhimmel) waren dicht

-Zonder sneeuw is het zoooooo anders.

-De pistes zijn deze week nog open, daarna zullen ze het domein worden van de mountainbikers. Daarvan zagen we er al veel toen we terug reden.

Webcam

Hier had ik al een link geplaatst van de webcam bovenaan de Zwolferkogel Bahn. Toen we er zaterdagmiddag voor stonden heb ik mijn ouders even gebeld. En ja hoor: ze konden ons zien! Ze hebben toen een paar screenshotjes gemaakt:

Cam3_1 Cam6

Lees ook:Berichtje uit Sankt Moritz
Lees ook:Reisverslag Saskia: Hinterglemm
Lees ook:In de schaduw van de Eiger (5): wolken, zon, nevel en mist
Lees ook:Reisverslag Dave: Hinterglemm
Lees ook:In de schaduw van de Eiger (3): verse poeder

Eén reactie op “Back from Paradise called Hinterglemm

  1. Saskia

    Dat is inderdaad een hele inspirerende reactie….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.