Berichtje uit Sankt Moritz

Na een uiterst trieste aankomst met veel te hoge temperaturen en wegsmeltende sneeuw afgelopen zaterdag is het nu heerlijk skiweer in Graubünden.

Na onze aankomt viel er zondagnacht zo'n 10 cm in het dorp maar op de pistes was het 20-30cm. Vanaf zondagmiddag is het hier gewoon schitterend skiweer geweest, slechts af en toe wat bewolking. Uitgezonderd de dinsdagmiddag toen het even echt grijs werd.

De pistes liggen er top bij, en helemaal niet druk. Wachttijden zijn er nauwelijks, alleen bij de grote gondels. Ik begrijp uberhaupt eigenlijk niet waarom ze die hier zoveel hebben. Naar mijn idee kunnen de 6- of 8-persoonsgondels die je in Oostenrijk veel ziet veel meer mensen verwerken maar goed.

Het is ook overdag nu erg koud maar de felle maartzon schijnt regelmatig en uit de wind kun je zelfs lekker in de zon zitten. Morgen de laatste dag, dan gaan we met een gids naar Diavolezza. Het schijnt een prachtige tocht te zijn met uitzicht op de gletsjers van de Berninagruppe van zo'n 4000m hoogte. Aan het weer zal het niet liggen. Het echte verslag volgt.

Lees ook:Weerbericht: overal sneeuw, meest in Oostenrijk
Lees ook:Pistes overdag prepareren: graag of liever niet?
Lees ook:Rust in de Alpen
Lees ook:Alpenweerpraat: overgang naar zonnig weer
Lees ook:Alpenweerpraat: maandag en dinsdag veel sneeuw

2 reacties op “Berichtje uit Sankt Moritz

  1. Joep

    Leuk Roel! Heb je nog over de Julierpas gereden? Gezien hoe groen het is in Savognin?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    Aardig groen. Je ziet vanaf de weg een witte baan kunstsneeuw mooi naar het dorp gaan. De Julierpas was goed te berijden, er lag ook daar weinig sneeuw al was het er wel grotendeels wit langs de weg. Veel plezier binnenkort, en hopen op een voldoende lage sneeuwgrens.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.