Oostenrijk heeft groot vertrouwen in komend winterseizoen

Hoewel de ANVR-boekingen tot nu toe achterblijven ziet het Oostenrijks Toeristenburo in Nederland het komende wintersportseizoen met veel vertrouwen tegemoet. 'Onze positie op de Nederlandse markt is onomstreden. En we zullen er aan moeten wennen, dat de consument zijn vakantie structureel steeds later boekt', zegt marketing en pr-manager Thiebout van den Bergh.

Volgens het Continu Vakantie Onderzoek (CVO) heeft Oostenrijk op de Nederlandse wintersportmarkt een aandeel van 58 procent, tegen 16 procent voor het voor Nederlanders tweede wintersportland, Frankrijk.

Massaal
'Ook in het vorige winterseizoen wisten de Nederlanders ons weer massaal te vinden', aldus Van den Bergh, die benadrukt dat de Oostenrijkse bezoekcijfers in het seizoen 2006-2007 zijn blijven stijgen.

Betere cijfers
Het aantal aankomsten van Nederlandse wintersporters nam met 2 procent toe tot 889.342 en het aantal overnachtingen steeg met 1,7 procent tot 5.468.766. 'Dat levert een gemiddelde verblijfsduur op van ruim 6 nachten en daarmee zijn we buitengewoon tevreden', concludeert de woordvoerder van het Oostenrijks Toeristenburo.

Vertrouwen
De cijfers geven met name vertrouwen, zegt Van den Bergh, omdat de Nederlandse wintersporter zich vorig seizoen duidelijk niet heeft laten afschrikken door de wat minder goede sneeuwsituatie. 'In sommige media verschenen daarover berichten, die niet altijd even correct waren. Maar onze Nederlandse gasten hebben zelf kunnen constateren dat ze in Oostenrijk ook met wat minder sneeuw prima uit de voeten kunnen'.

Sneeuwkanonnen
Door de grote dichtheid aan sneeuwkanonnen, de perfecte preparering van pistes en het optimale gebruik van de aanwezige sneeuw, bleek de overgrote meerderheid van de Oostenrijkse pistes in een uitstekende conditie.

Internet
'De actuele stand van zaken, zoals die gelukkig ook steeds meer op internet te vinden is, gaf duidelijk aan dat de er in de meeste van onze skigebieden uitstekend kon worden geskied. Dank zij al onze voorzieningen, waarin opnieuw vele miljoenen zijn geïnvesteerd, en de professionaliteit van onze mensen op de pistes. Ook komend winterseizoen zal dat opnieuw zo zijn', belooft Van den Bergh. 'Een uitdaging voor ons allen en… 'der nächste Winter kommt bestimmt…'

Workshop
Het Oostenrijks Toeristenburo houdt ter voorbereiding op het seizoen 2007/2008 op 31 oktober in Amsterdam voor reisbranche en media een winter-& cultuur workshop waar een groot aantal Oostenrijkse organisaties zich presenteert.

Bron: Tourpress.nl

Lees ook:Oostenrijk Tevreden over Winterseizoen
Lees ook:Beste Winterseizoen Ooit voor Oostenrijk
Lees ook:Oostenrijkse winterkrant naar meer dan 650.000 gezinnen
Lees ook:Brokkenmakers tijdens de krokusvakantie
Lees ook:Meer gewonden op wintersport door slechte sneeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.