Saalbach-Hinterglemm verkoopt skigebied Gaißau-Hintersee

Gaissau-HinterseeDe Saalbacher Bergbahnen verkopen het skigebied Gaißau-Hintersee. Deze liftmaatschappij wil de investeringen die nodig zijn om het gebied te moderniseren niet opbrengen; ze willen de komende jaren namelijk fors investeren in hun thuisbasis Saalbach-Hinterglemm.

Gaißau-Hintersee
Gaißau-Hintersee is een klein skigebied nabij de stad Salzburg. Het ligt dus niet echt in de buurt van Saalbach-Hinterglemm, maar is sinds 1984 wel in handen van de Saalbacher Bergbahnen. Het kleine en voordelige familiegebied telt drie stoeltjesliften en vijf sleepliften. De prijs die betaald moet gaan worden voor het gebied is 3 miljoen euro. Hiervoor krijgt de koper de liften, pistenbully’s, garages, en bedrijfsgebouwen.

Saalbacher Bergbahnen
Inversteringen zijn nodig om Gaißau-Hintersee in bedrijf te houden, maar de Saalbacher Bergbahnen zijn niet bereid om die te doen. Deze liftmaatschappij is van plan om fors te gaan investeren in het eigen skigebied van Saalbach Hinterglemm, en de 16 eigenaren (locale ondernemers in de toerisme sector) zijn niet bereid om daarnaast ook te gaan investeren in het kleine gebied bij Salzburg.

Gaissau-Hintersee, een familieskigebied

Investeringen
Gaißau-Hintersee gaat het niet redden zonder investeringen; Helmuth Thomas van de Saalbacher Bergbahnen: “Het skigebied heeft een kans om op een winstgevende manier te overleven. Dan moet er wel fors geïnvesteerd worden, want op deze manier verder worstelen heeft geen zin.” Zo denkt men 15 tot 20 miljoen te moeten investeren in twee kabineliften; één in Gaißau de Spielberg op, en één in Hintersee naar de Anzenberg.

Mogelijke kopers
Lange tijd is de ÖSV, de Oostenrijkse skivereniging geïnteresseerd geweest om het gebied te kopen. Maar voorzitter Peter Schröcksnadel heeft afgezien van de aankoop, om het hem gunstiger leek te investeren in skigebieden in Oberösterreich. Op dit moment zijn er gesprekken gaande met een groep investeerders uit Oostenrijk, die nog niet bekend gemaakt willen worden. De gemeente Hintersee kan helaas niks bijdragen, daar heeft ze het budget niet voor.

Bron: Salzburger Nachrichten

Lees ook:Ook sensationeel evenement in Hinterglemm
Lees ook:De Kitzbüheler Alpen AllStarCard: 1000 km en 357 liften!
Lees ook:Kitzbüheler Alpen zogenaamd beste skigebied 2010
Lees ook:VIP-bar: Een-na-leukste apres ski tent van Oostenrijk
Lees ook:Amsterdam een klein beetje in wintersportsfeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.