Ook sensationeel evenement in Hinterglemm

Hinterglemm is mijn favoriete ski-dorp. Vanwege de mooie pistes, goede aansluitingen qua liften en gebied, je kunt er tot in het dorp skien en natuurlijk vanwege de goede apres ski. Maar tegenwoordig red je het bijna niet meer met deze kwaliteiten. Nee, je moet iets bijzonders kunnen bieden. Iets spectaculairs. En dat is Hinterglemm gelukt. Van 13 tot en met 16 december vinden daar namelijk de "Swatch Snowmobile Races" plaats.

Een soort grand prix in de sneeuw dus. Snowmobiles zijn eigenlijk sneeuwscooters. Voorheen werd deze race altijd in het iets mondainere Saalbach gehouden, maar vanaf dit jaar dus in Hinterglemm. Het 850 meter lange parcours voert langs mijn favoriete Goasstall naar beneden naar het dalstation van de Reiteralm. Het evenement zal in vele landen worden uitgezonden. Wat je kunt winnen? Nou, wat dacht je van de "Grote prijs van Saalbach-Hinterglemm"?

Meer informatie vind je hier. 

Lees ook:Toch nog even met de Paas…
Lees ook:Video: mijn persoonlijke favoriet Toni
Lees ook:VIP-bar: Een-na-leukste apres ski tent van Oostenrijk
Lees ook:Nog even stemmen op de reisverslagen
Lees ook:Bob de Jong haalt eerste FIS punten bij de skicross

3 reacties op “Ook sensationeel evenement in Hinterglemm

  1. Oja

    Als die skidorpen nu eens normaal doen dan doen ze al gek genoeg.

    Van mij hoeft die extra onzin niet. :\

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gwen

    Goede aansluitingen? Het is echt een bitch om van de ene kant van het dal naar de andere kant te gaan. Het is vrij gemakkelijk van Hinterglemm naar Saalbach te skiën, maar terug vraagt toch wel erg veel liften.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Lars

    @Gwen:
    Hoeveel liften vraagt het? Drie? Vier? De laatste keer dat’k er was waren het er hoop en al vijf of zes vanuit Leogang …

    Face it … skiën is nog altijd iets dat gebeurt in een bepaalde topografie en meestal tussen beschermde natuurgebieden!. Het is maar goed dat men daar niet onbevlogen liften tussen blijft rammen om nog ergens een kwartiertje te winnen.

    Hetis trouwens wel één van de eerste keren dat’k iemand hoor klagen dat er te véél liften (en dus pistes) moeten worden afgeskied.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.