Canadezen slaan toe aan thuisfront

De 22-jarige Canadees John Kucera heeft geheel onverwacht de Super-G van Lake Louise gewonnen. Kucera finishte in een tijd van 1:29.70. Hij zette deze tijd al vroeg in de wedstrijd neer en zag tot zijn vreugde dat de concurrentie er niet aan kwam. De Oostenrijker Mario Schreiber finishte tweede op 0.06 seconden. De Zweed Patrik Jaerbyn was met een achterstand van 0.28 seconden ook goed voor een podiumplaats. Hermann Maier, die de super-G van Lake Louise al drie keer won, finishte vierde 0.18 seconden achter Jaerbyn.

"Dit is echt onwerkelijk, maar ik geniet er elke minuut van", aldus Kucera.

Lees hieronder hoe het in de afdaling afliep en meer World Cup nieuws.

 

35 jarige Buechel wint afdaling
Bijna had ook bij de afdaling een Canadeese winnaar gekend. De Canadees Manuel Osborne Paradis moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats in zijn land achter de Liechtensteiner Marco Buechel, die met zijn leeftijd van 35 jaar een nieuw leeftijdsrecord voor een World Cup-overwinning vestigde. De overwinning van Buechel is des te opmerkelijker omdat hij amper 14 dagen geleden een rib brak en een paar dagen bed moest houden.

"Voor dagen zoals deze doe ik het allemaal. Dit gevoel wil ik gewoon steeds weer beleven. Dit is een droombaan!", aldus Buechel.

St Moritz afgelast
Terwijl Lake Louise gehouden werd bij temperaturen van min dertig graden, wordt de World Cup kalender in Europa flink in de war gegooid door het warme weer aan deze kant van de oceaan. St Moritz is inmiddels afgelast en morgen zal Val d'Isère waarschijnlijk hetzelfde lot treffen.

Lees ook:Seizoen al in volle gang!
Lees ook:Skiën op TV zondag 25 november
Lees ook:Dit weekend op TV: WorldCup Alpine skiën
Lees ook:Dit weekend eerste afdaling en Super-G
Lees ook:Skien op TV zaterdag 15 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.