Filmpje Nederlandse Ski Vereniging: braaf

Hierbij een propagandafilmpje van de Nederlandse Ski Vereniging en sponsor Europeesche met als titel "Wees verstandig, draag een helm". Ski/board-kampioenen (waaronder Nicolien Sauerbreij) moedigen aan een helm te dragen. Ook worden de pisteregels nog eens uitgelegd. Op zich heel nuttig, maar om nou te zeggen dat het een spetterend filmpje is… 

Ik vind het allemaal nogal braaf. Vooral het skiklasje-in-sneeuwploeg-maar-wel-met-helm vind ik niet bepaald een aanmoediging om nu dan maar wel een helm te gaan dragen. Dit is precies het beeld dat de gemiddelde Nederlander heeft: suffe klasjes dragen helmen.

Het was misschien beter geweest om beelden te laten zien van de écht coole dudes die nu (en dat heb ik met eigen ogen gezien) in de alpen helmen dragen: skileraren, offpiste skiers, gewoon 'zij die het wel kunnen'. Dat zijn de echte voorbeelden. Wedstrijdskiers vind ik weer zo typisch doorgeschoten; natuurlijk werpen zij zich op als ambassadeur – het komt niet echt oprecht over.

Ook die pisteregels vind ik weer erg calvinistisch uitgelegd – niet echt aansluiting met de doelgroep voor wie zo'n filmpje in mijn ogen bestemd is: (vooral) snowboarders die vaak zonder les (en dus zonder 'opvoeding') de piste opgaan en een gevaar voor anderen én zichzelf zijn. Die kijken echt niet naar zo'n filmpje.

Wel positief vind ik dat het op YouTube is gezet. Maar neem een voorbeeld aan alle heftige filmpjes van jumpers, freestylers en hippe 'Rudi' skileraren. Maak een tof filmpje op hippe muziek; veel snellere beeldwisselingen (niet die ellenlange scenes van nu) en laat de skiers-die-wel-een-helm-dragen uitleggen waarom ze dat doen. Denk dat dat beter werkt!

 

Lees ook:Pimp my helmet
Lees ook:Een helm op met wintersport helpt!
Lees ook:ADAC skihelmtest: goed hoeft niet duur te zijn
Lees ook:Nog maar een keertje: de helm-discussie
Lees ook:Verkoopstijging Helmen Duitsland

4 reacties op “Filmpje Nederlandse Ski Vereniging: braaf

  1. Bobby

    GAAAAP… Wat een suffe film zeg.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Skijon

    Inderdaad erg suf zeg.
    Die Dorfmeister draagt zelfs een helm in de supermarkt, gewoon om dat suffe kapsel van haar te verbergen…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Claire

    Hihi… dat is ook een interessante theorie over Dorfmeister ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  4. jaap w

    Hoi Claire,
    helemaal eens me je commentaar. Dit filmpje bereikt de doelgroepen niet en werkt (helm) eerder averechts…
    Daar zouden ze toch es wat beter over moeten nadenken !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.