Verse sneeuw in Snowworld

Afgelopen zondag was ik met vriendlief in Snowworld Zoetermeer – wat moet je anders met dit weer eind juli ;-)

Toch wel weer lekker om even op de piste te staan – maar na een uurtje hadden we het toch wel gehad met skiën en zijn we gaan boarden. In de zomer bestaan toch goedkope tarieven (8 uurs ticket voor EUR 25,-), dus voor de prijs hoef je het niet te laten…

Mocht je ook plannen hebben om in de zomer nog even het winterse gevoel te krijgen, hou er dan even rekening mee dat niet alle pistes open zijn ivm het vervangen van de sneeuwlaag, dan wel trainingen.

In Zoetermeer was piste 2 (zie plaatje hierboven, de middelste piste, waar normaal het funpark is) inmiddels ververst – en het moet gezegd worden: heerlijke sneeuw! Piste 1 werd nu (juli) onder handen genomen; piste 3 (de grote piste volgt in augustus). Deze laatste piste herbergt momenteel tijdelijk het funpark, waardoor de rest van de piste vrij smal is – en de sneeuw eerlijk gezegd wel aan vervanging toe is. Ook was de rechter stoeltjeslift buiten bedrijf.

Het schema voor Landgraaf is als volgt:

Piste 1 (Worldcuppiste, links op het plaatje) is gesloten van 16 juni t/m 14 juli 2007 Funpark gesloten van 16 juni t/m 31 juli 2007. Stoeltjeslift gesloten van 25 juni t/m 3 juli 2007

Piste 2 zal gedurende de zomer niet gesloten worden. Er zal echter sneeuw aangemaakt worden tot 15.00 uur. Omdat SnowWorld ernaar streeft voor haar freestylers een officieel FIS funpark te creeren is het funpark bovengenoemde periode niet geopend. Wel worden verschillende tijdelijke modules voor freestylers op piste 2 geplaatst.

Van 15 juli t/m 8 oktober wordt piste 1 tevens gedeeltelijk gebruikt voor trainingen van internationale skiteams. Ook is het mogelijk dat piste 1 in zijn geheel exclusief gereserveerd is voor skiteams.

Meer nieuws, agenda en evenementen op de website van Snowworld.

De kwaliteit van de nieuwe, verse sneeuw is in ieder geval erg goed – toch knap wat ze indoor voor elkaar weten te krijgen. Dat belooft in ieder geval wel weer veel goeds voor het nieuwe seizoen!

En wat betreft dat boarden: de oplettende lezer weet wellicht dat ik een echte skiër ben, maar vond het boarden toch wel leuk (hoewel ik heel vaak ben gevallen en dagen later nog steeds spierpijn heb)… Ik ga het me maar eens wat meer eigen maken – denk dat een indoor baan (zeker met een wat beperkte lengte zoals in Zoetermeer)  zich toch meer leent voor boarden dan voor skiën… Ik zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen ;-)

Lees ook:Zomerskiën: deze gletschers zijn WEL open!
Lees ook:Open sollicitatiedag Snowworld Zoetermeer
Lees ook:Park & Ride contest in Landgraaf
Lees ook:Spring dan als je durft!
Lees ook:Wintersporten in de zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.