Al meer dan 10.000 wintersport-webcams op Sionvalais.com

www.sionvalais.com, de website waar je live webcambeelden kunt vinden van zo'n beetje elk wintersportgebied in Europa, is inmiddels de grens van 10.000 cams gepasseerd. Een interessant gegeven – dus tijd voor een interview met oprichter en beheerder Mark Gremmen.

Hoe is het allemaal begonnen?
In 1999 tijdens mijn afstudeerproject aan Texas University verbleef ik El Paso (US) en Ciudad Juarez (Mexico), in het noorden van de chihuahua woestijn. Op dat moment was Europa in de greep van een uitzonderlijk strenge winter…

…met hevige sneeuwval. In dat jaar werd o.m. Galtur getroffen door een zware lawine. Om enigszins op de hoogte te blijven van de omstandigheden ben ik toen begonnen aan een snowcam website.

Waar komt de naam sionvalais vandaan?
Uiteraard van het Zwitserse Sion in het kanton Valais (Wallis). In 1999 begon de strijd om de organisatie van de olympische winterspelen van 2006. Ik was ervan overtuigd dat Sion de winnaar zou worden, daar in Noord-Italie de sneeuwcondities zeer onvoorspelbaar zijn. Turijn is bij nader inzien niet echt een vreemde optie als je het vergelijkt met het rusische Sotsji (als host van de winterspelen van 2014)!
Uit commercieel oogpunt heb ik in 2000 een serie domeinnamen geclaimd. Uiteindelijk won Turijn, en dus zat ik met de domeinen in mijn maag. Sionvalais leek mij wel een aardige naam. De website begon immers ook met webcams uit dit gebied.

Hoe heb je de webcams gevonden?
Ik ben erg bedreven met zoekmachines, en gebruik een zelf ontwikkelde spider.
Daarnaast melden veel VVV's en hotels zich met webcams. Als tegenprestatie mogen hotels zich presenteren op Sionvalais.
Vaak denk ik dat er nu wel ben met de webcams in de Alpen, maar dan stuit ik toch weer op nieuwe websites. Twee weken terug ontdekte ik zelfs nog zo'n 250 webcams. Gemiddeld verschijnen en zo'n 50 nieuwe webcams per week op Sionvalais. De moeite waard om geregeld de website te bezoeken….

Hoe ziet het bedrijf eruit?
Bedrijf? Dit is simpelweg een uit de hand gelopen hobby; ik werk hier helemaal op eigen kracht aan.
Ik ben er wel trots op dat ik een website van een dergelijke schaal met vrij weinig inspanning op dreef kan houden.

Wat zijn je plannen?
Op dit moment steek ik veel tijd in de wintersportgebieden review directory (http://www.skiresortguide.eu/) en de Sionvalais community.
Het doel is om bezoekers de mogelijkheid te bieden om ervaringen uit te wisselen, en andere enthousiaste wintersporters te ontmoeten; zowel in Nederland als daarbuiten. Een soort combinatie van Zoover en Hyves; kleinschaliger, en specifiek voor wintersporters.

Nog iets anders dat je kwijt wilt?
Wat veel mensen niet weten is dat Sionvalais inmiddels de meest omvangrijke webcam directory is van de Alpen. De webcams zijn ook te vinden op Google maps. De website is zeer populair (8 a 9 mln hits op jaarbasis). De bezoekers komen met name uit de VS, Hongarije, China en natuurlijk Nederland.

Mark, hartelijk dank voor dit interview. We houden jou en je webcams de komende winter nauwlettend in de gaten!

Lees ook:Weer sneeuw in Oostenrijk en Zwitserland
Lees ook:Bobteam Van Calker presenteert nieuwe tweemans bobslee
Lees ook:Verse sneeuw in Winterberg
Lees ook:Snowworld gaat naar de beurs en breidt uit
Lees ook:Nu ook webcams bekijken van Lapland

2 reacties op “Al meer dan 10.000 wintersport-webcams op Sionvalais.com

  1. pfs

    Locaties wereldwijd opzoeken op satellietfoto’s eenvoudig op adres?

    http://www.picsfromspace.nl

    Een Googlemaps API mashup met third-party adresgegevens en adressuggestie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. wintersport appartement

    Oostenrijk staat vol met webcam’s naar de diverse wintersportgebieden. Ook in Oberperfuss is een camera beschikbaar. In ieder geval via het Skikanaal op de TV in Operperfuss zelf. Ik heb er geleert te skien. Geweldige ervaring.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.