Even voorstellen: Saskia

We (Claire, Roel en ondergetekende) zijn al een tijdje aktief op wintersportblog en nu de aantallen bezoekers steeds verder stijgen is het tijd voor een voorstelrondje. Ik zal het spits afbijten!

Ik ben Saskia Smulders, 37 jaar jong en helemaal gek van wintersport. Dat is niet altijd zo geweest; pas op mijn 25e kon ik kennismaken met de edele wintersport. De reden voor deze relatief late leeftijd is simpel: voor mijn ouders was 't toen al (!) financieel niet te bolwerken om jaarlijks met drie dochters te gaan wintersporten. En overigens moet ik ook zeggen dat ik het nooit zo begreep: wie gaat er nou in de winter (= koud) buiten allerlei dingen doen? En dan als klap op de vuurpijl ga je ook nog buiten zitten eten…Brrr…

Ook na mijn eerste wintersport naar Les Deux Alpes, mijn eerste skilessen in mijn geleende ski-outfit begreep ik "het" nog steeds niet helemaal. Maar het is allemaal goed gekomen hoor, want daarna volgde ski tripjes naar Val Thorens, Hinterglemm, Kaprun en in het eerste jaar dat ik met mijn vriend ging (naar Hinterglemm, 2003) was ik nog trouw aan mijn ski's. Maar in 2004 ben ik toch overgestapt op een snowboard. Wat lesjes gevolgd op de indoorbaan in Den Bosch en hup meteen in de sneeuw. 'k Heb vervolgens nooit meer les gehad, wat helaas terug te vinden is in mijn stijl…Die verdient niet de schoonheidsprijs. Wat dat betreft kan ik nog wel wat leren van mijn vriend Oscar die al vele jaren snowboardt en een mooie stijl heeft. Na Hinterglemm volgden wintersportreisjes naar Tignes (in 2008 gaan we alweer voor de vierde keer!), Hinterglemm (again), Sankt Anton en Kirchberg. Voor februari 2008 staat naast Tignes ook Ischgl op het programma. Lees vooral verder!

Eén van de prettigste bijkomstigheden van wintersport (in Oostenrijk) vind ik de apres-ski. Ik mag graag onder het genot van een gluhweintje (of twee) de bekende apres-ski meedeiners meezingen. Een cd'tje met meezingers ligt dan ook steevast in de auto. Ook als ik in mijn cabriootje met het dak open rond rij! Een eventueel bijbehorend dansje is ook zeker aan mij besteed ;-) . Mijn favorieten zijn dan ook de Goasstall in Hintergelemm en de Mooserwirt in Sankt Anton! Ook 's zomers mag ik graag een cd'tje met wintersportmuziek luisteren….dakkie van m'n cabriootje open en gaan!

Ik werk fulltime bij een marketingresearch bureau en omdat schrijven -naast wintersport- mijn passie is, heb ik parttime mijn eigen tekstschrijfbureau "De TaalFactory". Bovendien werk ik als media vrijwilliger bij de Doe Een Wens Stichting, die de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 3 tot 18 jaar vervuld. Als ik nog tijd over heb rij ik graag paard, tennis ik graag (zowel IRL als op de Wii), en knuffel ik graag met onze twee hangoorkonijnen "Meneer Frits" en "Noppes" en natuurlijk met mijn vriend Oscar. Dagelijks hou ik mijn persoonlijke beslommeringen (dus ook die van de wintersport) bij op mijn eigen, persoonlijke weblog.

 

Lees ook:VIP-bar: Een-na-leukste apres ski tent van Oostenrijk
Lees ook:Toch nog even met de Paas…
Lees ook:Even voorstellen: Roel
Lees ook:Saskia bij opnames Doe Een Wens in SnowWorld
Lees ook:Mijn knieblessure: deel 2

4 reacties op “Even voorstellen: Saskia

  1. Martijn Rondel

    Goed bezig Saskia.

    De dagen worden korter en de temperatuur daalt dat kan maar een ding betekenen, de winter is in aantocht!

    Leuk om jou wintersport passie te lezen!

    Groetjes,

    Martijn

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn Rondel

    OEPS DRAMATISCHE SPELFOUT!!!

    Leuk om JOUW wintersportpassie te lezen!

    Schaam schaam

      /   Beantwoorden  / 
  3. M arijn

    Leuk verhaal, leuke foto’s!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Saskia

    Ach, een spelfoutje is zo getypt, daar weet ik alles van hoor! Dank voor je reactie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.